queenstown

Nu sitter jag har igen, samma internetcafe som vanligt, men med nya erfarenheter av denna stad. pa vag hit hade hoppas pa lite mysig stamning. Sa blev det inte queenstown var pa party humor. med manga nya moten. traffade 2 gamla gubbar 72 och 76 ar gamla. de hade tagit ut sin pension och rest hit. vi pratade mycket sport, han brerattade om sitt liv och jag bjod pa ol. de sade adjo till vid 11 tiden. Senare traffade jag nagra from holland. baren stangde vid 2 sa vi gick vidare till nasta. trevliga manniskor det finns. vid 3 blev det natta mat. sen blev det gatu spelning med nagra musikanter fran sydafrika, vi song green day, U2 och oasis. gick in pa den sista club vid halv 5 ungefar. kom ut en halvtimme senare. pratade lite meed thessan pa msn. sen gick jag la mej vid 6 tiden. det blev 2 timmars somn for sen skulle jag prata med johan. at frukost pa mc, sen gick ner till puben for att se rugbyn. kul sport att titta pa faktiskt. men min trotthet blev for mycket sag gick ut for frisk luft. da kommer skottland fans mot puben dvs kilt sackapipa och helt koret. om det blir annu en fantasika eftermiddag i qt solen skinner, rugby fansen skriker.

ena dag ar aldrig den andra lik har i qt.

samtidigt har jag beslutat mej for att tacka nej till jobbet for att det ar for daligt betalt och sen for att jag kanner att jag formodligen inte kommer att lara mej sa mycket. kommer att meddela greg i morgon.

har kollat upp mitt visum ocksa hande like fragetecken dar.

nu ar kl snart 1 sa dags for frukost

ha de

loveyou all

Svara Beslut och Tack for allt Anette

18 feb

nu sitter jag vid nya köksbord, äter fish and chips, har precis var i Winston och lagt det förra inlägget på bloggen, läst mina mail, läst svenska tidningar och lek av mig lite på nätet. jag var uttråkad idag, känns ibland som att jag kväs att man inte får luft, att det måste hända något. Mina böcker är utlästa, min tvätt är ren och ihop vikt. När jag kände mig lite uttråkad hemma satte jag på en alla mina filmer, log i soffan och njöt. nu är det 4 dagar kvar till min ledighet och jag längtar redan.... få se folk i rörelse,


Nu ska jag förklara att Håkan Emilsson bör inte hämtat första herden på den farmen. varför

här kommer svaret: i fredags när jag hämtade 1 herden så var en ko på fel sida stängslet, så jag styrde alla andra korna mot utgången och när hälften av korna var ute så jag tog ner stängslet, och den sista ko sprang efter de andra, tänkte jag men icke kojävlen hämtade de andra istället, innan jag hann börja plocka upp stängslet ser hur typ 200 kor passerar förbi min motorcykel, in på den nya åkern med nytt fräsch gräs på. vilket jävel jobb det var att få ut dem sen. sen idag skulle jag också hämta 1 herden så när kom in på åkern så lutar den sent neråt mot stängselt och mot ett dike och det var väldigt spårigt med ko stigar, jag tänkte inte så mycket på det utan började köra bla dess kostigar med min fyrhjuling, gick bra till en början, sen gick det lite segt så jag gasade till, fyrhjuling kastade då till vänstar så att jag åkte rakt igen el stängslet så det small om det och hamnade halvvägs ner  i diket.  Jag kan meddela att åka igen ett el stängsel på det vis ett är igen kul grej. men det var inte det värsta utan sen skulle jag ju ha upp fyrhjulingen igen  om nu var den intrasslad i ståltråd som leverear el också. och det gick inte att köra upp den eller eftersom spåren var för djupa och lutning för brant. det hela slutade med att jag fick dra upp den för hand och försöka efter hand bli av med eltrådarna. Det tog mej ca 40 min, jag kan meddela att det finns roligare saker man kan göra mellan 03:00 och 03:40. så jag blev sen med 1 herden så när jag kommit nästa hem med alla kom Monty och undrade varför jag var sen,  jag förklarade vad som hade hänt. Monty började skrattade, och som han skrattade.  nej nu är klockan 21 och jag måste sova lite.


19 feb

I dag är en dag där jag inte kan sova förmiddag eller jag sov bara en timme vilket är ovanligt. Tycker att jag är rätt pigg idag. har inte ätit något än var inte sugen på frukost idag för trött tyckte jag. Idag kommer slaktbilen till våran farm, för att hämta en ko som bröt lårben i fredags. jag har pysslat om henne över helgen dvs gett henne vatten och lite mat.


sen var jag i en by som heter Nightcaps och skulle handla mat. Ligger ca 1,1 mil härifrån dvs närmaste ställe att handla mat. Men vilken stad, vadå östeuropa.... husen fall färdiga, färgen hade lossnat, vissa hus var tomma och bara lämmnade till för falla eller ruttna bort. hade svårt att handla i butiken, hela byn kändes lite äckligt och oansvarigt. vad fan tänker folk, hur kan man bo på det viset..


Jag tror jag skiter i det nya jobb och tar ett jobb nära chirstcurch i ställe. Städerna har olika saker som signum här, queenstown är turisternas och äventyrsstaden, dunedin är studenternas stad, wellington är politikernas och huvudstaden. Christcurch är staden , där man gifter sig och lite av en svensson stad. Auckland är storstan, där man gör karriär.

Så nästan gång jag byter farm, så blir det i närhet av christcruch, dels för att jag inte har sett den staden. sen för att jag ångrar lite att jag inte åkte dit på min födelsedag, varför ? jo för att Jon Bon Jovi spelade där då, inte för att jag är någon jättefan av honom men det hade varit en kul grej. men jag orkade inte ta reda på hur man skaffade biljetter och sen skulle jag jobba dagen efter.  Så jag gjorde som burkar göra ibland, jag övertalade mej själv om det inte var lönt. vilket jag ångrar idag. Så för någon vecka hörde jag på radion att Rod stewart skulle komma till nz och spela, men det var slutsålt. Men jag har fortfarande inte kollat upp var köper biljetter till live spelningar, ska göra det när jag kommer till queenstown nästa gång. jag har skrivit upp det på min lista. sen ska jag ta lite fler bilder för er där hemma, har inte orkat än bara. nej måste jag skala potatis, det blir nypotatis med sourcream och fiskpinnar idag...


Jag är egentligen lyckligt lottad, jag har en familj som är bara bäst. Jag har en massa människor som bryr sig om hur jag mår. Jag har kanske de mest förstående och de minst krävande vänner man kan ha i Johan och Nilla. Jag har nya vänner här i detta landet, folk som hjälper mej med det mesta jag behöver. Men jag vill ha mer förstås av allt tror jag... men det är som allting annat man måste ge för att få !

Har tänkt på att man hjälper gärna nära och kära för att det är ett sätt att under hålla sig själv, låter själviskt, men det är ju sant för även om man gör något som egentligen inte vill, så räcker det att någon ser det, och säger tack, eller va bra att du gjorde det. Små ord men stor betydelse för individen. Imorgon ska jag besöka några av mina nya vänner i detta land. För att mitt besök hos kommer att betyda lite för dem, men mycket för mej, tror jag.


Säger som winnerbäck sa 99: Nu ska jag göra något, nu åker jag, nu ska ta en öl med nya vänner !


Nu ska jag mjölka dvs cup on idag blää... nu är jag färdig jobbad för idag, jag slapp cup on tony tog det istället, så jag hämtade andra herden och tog lite nya kort för er där hemma. skickar dem till er till helgen. är sugen på köra till winston idag igen, men ska städa istället eller jag ska dammsuga mitt rum och det tar väl kanske 5 min. har börjat läsa boken P.S I Love You igen har sett traliern nu så då kan jag lägga in skådespelaren i huvud så kanske filmen bättre. Solen skinner idag och det är varmt och gott det känns skönt, tror att jag behövde det. Lite extra energi så här på sen sommaren är ju aldrig fel. 


Efter jag hade dammsugit så tänkte jag att jag skulle göra våfflor, mina första våfflor i nz. Så jag gick bort u till Mike för att låna ett våffeljärn, de hade inget Mike har  aldrig ätit våfflor. Jag stannade en stund och lånade några filmer jag redan hade sett, men ändå har givitvis precis tittat på en film. Så nu är jag människa igen. jag blir inspierad av filmer tror jag, speciellt av true storys för dessa människor har gjort något som de ville göra och dehar haft motgångar men de har bara fortsatt. Genom deras vilja så har skapat historia, något som alla kan göra, om vi vill. Jag säger inte att man måste försöka överträfta sig själv eller hitta på saker för att göra sig själv. Men om man hittar något i sitt hjärta som verkligen verkligen vill göra så gör det, bara gör det. För hur man lever sitt liv spelar ingen roll så länge du är njöd med ditt liv. För jag har bara ett och jag tänker inte låta någon annan styra det. Blev mycket skrivit idag, men nu är kl 11 och jag sitter i en ny städad lägenhet precis utanför Wreys Bush på Nya Zeeland, och är nöjd med livet. För jag vet att alla mina drömmar kommer att bli verklighet och på lördags kväll runt 7 tiden sitter jag Håkan Emilsson på irlänsk pub och dricker en kall Kilkenny


20 feb

Läste mammas kommentar på bloggen, om hur familjen skulle till växjö för att lyssna på en kärlek konser med winnerbäck musik. Jag hade velat varit där med familjen. Jag tror att man blir starkare för varje motgång som man klarar av. Det känns dess som det i höstas när henke hade krockat pappas bil. För när vi(pappa,vg,jag) väl kom in till sjukhuset och fick se att de var okej, då kändes som vi varen familjen på riktigt på någotvis, vi blev lite enade på någotvis. Det var som att vi förstod att hur mycket vi egentligen tycker om varandra.


Jag kom idag vad som gör livet intressant, helt ärligt jag kom på hemligenheten. Det är ovishet, om vad kan göra om vill, hur andra kommer att reagera på det man gör och hur deras reaktion påverkar en.

Jag tror att det är hemligtheten. Kom på det i morse när jag smsade med Carro. då fick jag redan på hur svårt det är att skicka sms med vänster hand under tiden du kör motorcykel utan hjälm i nyvaket tillstånd, sen att det kolsvart ute, och lyset är så där.... ingen jag kan rekommdera.

Monty har alltid tyckt att det tar lång tid för mej att hämta korna, han trodde först att jag va slö, men när han såg idag, rullandes på tomgång med mobilen i ena hand och den andra på styret, förstod han varför det tar så tid för mej. Låt mig  förklara jag har oftast täckning när jag hämtar korna så då passa jag på att skicka sms.

nu ska jag vila lite innan jobb börjar igen


21 feb

Igår kom jag hem vid 23 jag var ju och besökte Alan och Melinda. Det var bra med dem och det fungerade bra på farmen också. Sen tittade vi på Cricket New Zeeland vs England. Det blev lika, oavgjort och det händer inte så ofta i cricket, det första gången sen 1997 som det blev oavgjort i cricket. Ni där hemma har förmodligen ingen anning om hur cricket fungerar. Jag fattar dat inte heller riktigt det har så många regler i det spelet så att det är löjligt. att det blev lika igår är ju det som det pratas om idag. sen att castro har sagt adjö det blev en notice i tidningen bara. Så nu hoppas jag att jag får ett samtal från Cuba och en förfråga om att ta över diktators posten...... tror att jag hade passat som diktator.


Denna vecka gjorde Anette Blak Nilsen sin sista veckan i sverige. Jag har givitevis redan tackat henne för allt hårt jobb innan jag åkte. Men jag vill ändå passa på använda min blogg för att önska henne lycka till. 

Anette, you are one of the best !


Har tänkt på en grej och det är det i böcker, så är alla kvinnor vackra, har ni tänkt på det ?

Kan det va så att när jag läser så får jag en bild hur de ser ut och de  blir oftast vackra då, lite intressant tycker jag,

Är det så jag gör dem vackra i mitt huvud eller är det så att författaren beskriver dem vackra. Jag menar det är ju sällan att man läser i en bok att den att smått överviktiga kvinna drog sin hand genom sitt stripiga hår eller hur ? 


Har precis haft min skönhets tid för mej själv idag. det innebär bara att man raka sig och  smörjer sig med body lotion. Har märkt att solen torkar ut min hy mycket mer här än hemma.


Min man börjar ta slut, borde handla men jag ska ju vara ledig så behöver jag ju ingen mat sen är det bra att handla på hemvägen. ska köpa fler böcker också. Ska börja läsa om någon av dem tror jag, om inte annat så är det bra träning för min engelska. Ni kanske undrar hur går för mig och min engelska, går ganska bra, men det är fortfarande all dessa lantbruks ord som jag har svårt för. Sen ibland hittar jag inte de rätta orden till just den mening, lite såna saker men annans går det bra. Jag kan dock meddela att jag svär fortfarande på svenska :).


21 feb

Nu har jag haft min "interjvu" eller vad man ska kalla det. Han kom fram till mej i morse vid 5 tiden under tiden jag tvättade fållan. Han presenterade sig, förklarade att han hade en position åt mej. Sa att han hade fått höra många good things about me from Monty. Alla som känner mej vet hur svag jag är för smicker. Greg heter den nye bossen. Men han gjorde ett stor misstag idag. Han sa att it's good money in it, men räknade han ner det till att bli 3500 $ i månaden.

Det är för lite tycker jag. jag vill ha minst 5000 $ månaden. Men är jag ändå sugen för får jag den här chansen igen ? Är det en chans eller en möjligthet  ? Vill jag stanna här ?


Ska jag vara helt ärlig så lockar inflytandet mer än något annat. Jag känner även en vis stolthet över att har blivit erbjuden detta jobb, jag menar hur många har åkt till annat land och fått ett sånt här erbjudande. Inte så många tror jag. Så därför bör nog pappa sträcka på sig lite denna vecka, för bakom varje duktig elev finns en duktig lärare. Sen har Monty har varit väldigt trevlig de senaste dagarna. Tror att jag ska testa Monty innan jag åker till QT. För jag tänker så att jag behöver en social arbetsmiljö. Så jag ska kolla med monty om jag kan se cricket hos honom nästa gång.


23 feb

Hade sen start idag. jag hann inte mer än att klä på mig.innan de kom hem, så jag kunde lika väl ha stannat i sängen. Igår eftemiddag hade jag cups on och det var första gången det gick bra, var inte så trött och ag hann med eftermiddagstempot vilket 7 kmH dvs att karusell snurrar i 7kmH. Har funderat mycket på det här jobbet, har inget svar än, finns många fördelar och många nackdelar. Jag fick frågan härom dagen varför jag var här och det var för jobbet eller om de var för resa, inte vet jag svaradejag. För jag funderade aldrig på det jag var så focuserad på att bara komma hit så jag tänkte inte riktigt på varför. Jag menar när min idé hade satts sig var det bara bestämt. Nu måste jag nog ta det beslutet, jobb eller resa ?  Ska kolla upp det där med visum i helgen. Det kanske inte går att ändra visum. I såna fall så har det löst sig. Skickade ett sms till Clarie(från frenz) undrade om hon jobbade idag. Hon svarade nej men undrade om det var något problem. Jag gillar henne, trevlig nästan för trevlig, ni vet såna personer som man inte kan tycka illa om, för att de är såå trevliga.


Var på den lokala puben igår, köpte en chicken burger och en öl sen körde jag hem. Jag hade trott att man skulle bli mer uppmärksamad på en lokal pub som den. men det blir man inte för att alla på nya zeeland är så vana vid turister så de bryr sig inte längre. Jag tror att det är därför i alla fall. Ikväll blir det qt som vanligt, ska packa snart. så antar att vi ses på msn imorgon för mej och ikväll för er


over and out

love you all

cheers håkan


nagra med manga tankar

14 feb

idag trodde jag att skulle vara trött för somvanligt fastnade jag en i bok igår kväll till midnatt. men jag blev inte så trött. så jag läste färdigt boken. som somnade jag vid 11 och sitter jag här kl 1315 ny vaken försov mig lite en timme eller så... börjar om en kvart och har inte ätit lunch. kokar några ägg..... under tid jag skriver, under tiden jag mjölkade idag var jag lite uttråkad, började fundera på om jag verkligen borde göra det. kanske jag skulle och jobba med något annat... för det kanske finns andra saker som jag är bra på tex jag kanske är bra fastighetsagent, vem vet, någon av er kanske tycker att jag kan  vara bra på allt, om jag bara vill. sen funderade också på om jag har blivit mer storstads människa här. har lite svårt att se mej själv boende i liatorp när jag kommer hem.... känns lite s¨ått på något vis, lite ensam.... så om jag inte byter bransch så känns linköping lite lagom.... finns gott om gårdar borde vara enkelt att få jobb....

Mjölkbilen var försenad idag med en halv dag burkar komma vid 8 am men kom 2 pm, så vi fick vänta, Monty var inte glad. sen hade vi en mastit check idag och hittade 11 st vilken var alldelse för många... sen kommer min ev nya chef nästa vecka för att ha en arbetes intervju med mej.... min  allra första faktiskt, om man inte räknar den med Gunnar förstås. Känns spännade, men jag vet inte om jag vill ha jobbet än. tror att det kan vara nyttigt att inte veta, så jag inte säljer mej för billigt.....imorgon har jag en late start kl 7 så jag sova länge om ni grannar inte startar sin motorcyckel i garaget förstås, men jag har varnat honom ikväll eller rättare sagt hotat honom...

 15 feb
idag är jag pigg och känner mej stark.... hade en bra start tycker jag vaknade vid kl6 snozzade till 645. har läst en bok till nu har jag bara 2 kvar. har funderat mer på det där jobbet är ganska aäker på att kommer säga nej... nästan oav sett vad dem erbjuder för att. ville komma någon annanstans men kan inte säga att man har rest runt på nz om man har varit i wreys bush i 16 månader. det är ju som på  stå att men har rest runt i sverige men varit i höör i 16 mmånader. funderar på om kanske kan komma här i från redan i april. kanske komma till någon farm där dem gör mer än att bara mjölkar, sprutar tistlar, och hämtar kor. så tänker jag just nu i alla fall.

Nu vet varför jag inte riktigt nöjd med min sistuation, jag får inte bestämma, jag får ha en åsikt, men den betyder inte så mycket. Jaså gör ni så i sverige, men här gör vi så här och det stör mej något oehört. De har också rätt i visa saker, för jag är fan ta mej överkvaliserad för deras jordbruk.

17 feb
Idag är en blåsig dag. min sommar i nz är slut, nu går jag mot höst och vinter. hösten varar ungefär till mitten av maj, sen blir det vinter. Har fått mer information om jobbet. han vet om att jag planerar att åka till australien i januari nästa år. så han kommer nog erbjuda mej ett jobb till slutet av december.  Jag vet vad jag vill ha för att stanna; en bostad med fast telfon, 36000 $ för 6 månader får jag detta så kommer jag att säga ja för då blir det fri bostad, fri el, ca 30000 kr i månad.... men du skulle ju resa menar ni, snat men jag kan leva hyggligt för 10000 kr i månaden, dvs att jag kan spara nästan 10000 för varje månad vioken innebär 60000. känns som att jag kan behöva dem, när jag åker till australien och om jag känner för det kan jag flyga tillbaka hit, och stanna nån månad....
vi får se hur det går på onsdag.


2 dagar ledigthet

Nu sitter jag har pa ett internetcafe och ska forsoka sammafatta 2 dagar ledighet  i queenstown. jag blir alltid kluven nar jag ar har.

Har alltid haft kanslan av att jag ar en lant manniska. men jag borja undrar pa nagot sa trivs bast nar jag ar i denna stad. nar jag kan stiga upp vid 7 tiden, ga till starbucks kopa min latt, mota folk pa gata som ar pa vag till jobbet, med sina fina klader, kostymer hit och dit. da gar jag omkring och ser pigg och med ett leenede fran ora till ora.  de moter min blick pa gatan nar vi mots de ler snallt, men jag tror att de undrar varfor jag ler. jag tror jag ar aldre an vad min kropp ar. pa nagot satt kanns det sa.
Samtidigt minns jag hur hon och jag vandrarde i skogen en hel dag. solen sken och sverige var sitt basta humor. Da var jag ocksa lycklig, precis som jag ar nu.  I mandags kvall traffade jag nagra amerikaner,  drank for mycket sprit, men hade det riktigt trevligt, vi diskuterade varldens problem eller usa. och vad som ar bra med sverige, for han skulle till europa i april. han hade tankte aka till stockholm, men efter nagra timmar med hakan blir det nog goteborg istallet eller kopenhamn. For jag gillar dem staderna, goteborg for att IFK sa klart och sen for att jag kan kora i dem staden, sen kopenhamn ar ett kaptiel for sig. har man gott genom parker och tradgardar kar och lycklig, sa far man en vis karlek till staden, speciellt om man har blivit utsatt for en bjornattack..........

Men att vakna bakis ar ingen hojdare precis oavsett i vilken stad man ar.  men med lite kaffe, mat och solsken sa blir det lattare. det gick till middag sen blev det en ol pa uteservering, solen sken, himmeln var bla, och jag skrev brev till mormor och farmor, med winnerback i orat. men sag inte till dem roligare om det blir en overraskning.
Sen sag en bio film, pure gold helt okej film, kan tyckas lite fel att ga in och gomma sig i en biosal nar det 27 grader varmt ute. men ni som kanner mej, hur jag ar vad det kanner film och bio...... sen gick jag tillbaka till min irlansk pub, at en pasta drack en guiness saklart. tog upp min bok..... forsvann i den varlden. efter nagra timmar fick jag sallskap av min ameriknska vanner fran gardagen, dem var i samre kondition an mej. vi pratade en stund innan de forsvann vidare.  det blev en ny ol en kilkenny, timmar ran ivag.  det kom ett band vid 9 tiden.... efter en halvtimme var stallet packat. Plotsligt satt hela varldens befolkning pa en och samma pub och allsangen skrollade med gamla later som brown eye, girl och midnight special, och lite Johonny cash later. hade vi fatt plats med alla manniskorna i varlden i puben sa hade vi skapat world peace.  jag trivs dess som en fisk i vattnet, att sitta i en bar och prata med folk fran israel, skotland ,england , kiwis, argetina, australien ar lite speciellt, nar sen band gjorde om laten sweet home alabama till sweet home sweden var ett sadan tillfalle jag onskade att ni hade varit har. Jag gick hem ensam vid 1 tiden men det spelade ingen roll. jag var lika lycklig for det, for det var en kvall som man laser om i bocker och ser i filmer. sa jag tror att alla lamnade den puben med extra energi for nasta dag.

nu har jag checkat ut, pa vagen hem ska jag handla mat, posta mina brev kanske skickar nagot vykort till nagon speciell, far se vart vinden for mej idag. 

Imorgon ar Alla Hjartans Dag, jag sitter andra sidan varlden och kan inte ge den kramen  som ni fortjanar, men ni vet redan att jag alskar er, men det kanns som att ar nagot man aldrig kan saga for sallan sa darfor sa sager jag det igen : Jag alskar er for allt som ni har gjort, for de tankar ni har tankt, och for erat kroppsprak for att dessa saker som har gjort er till den du ar ! 

Jag borde kanske valja nagra speciella personer, men jag gor inte det idag, for att da finns risk for en tar for mycket och man kan inte sitta pa ett internet cafe och grata.....

Jag har blivit flexibel, tycker jag spelar ingen roll var jag hamnar, jag anpassar mej och hittar de stunder som kravs for att man ska kanna sig lycklig. Kanns som en styrka.  jag kanske inte ar varken stads eller lant manniska, kanske bara ar hakan..... som trivs i bade overall och kostym...... jag trodde att jag behovde en good kopp kaffe eller internet men nej jag har anpassat mej och upptckte bok varlden istallet. Vad skulle ni kunna upptackte om ni inte hade de vanliga sakerna ?
Kanns som jag haller pa att bli en varlds manniska istallet for att vara svensk, eller nagot ?
jag kanske skulle gora nogot annat, prova nagot nytt jobb
 vi far se vad jag gor vem vet i slut anden sa hittar jag de stunder jag behover for att vara lycklig.

det var nog allt for  den gang

5,6,8,9 febuari

5 feb


hej


igår var inne till winston och la in ett nytt blogg inlägg, passade även på att köpa mej en ny bok, lite ägg, och brevpaper. hade sov morgon imorse till kl 7. det blev ingen mat igår för att jag började läsa i en ny bok. den heter The Hard Way by Lee Child. en deckare handlar en kille som heter Jack Reacher och han kan allt, är en blandning av James Bond och Jason Bourne. och sitter jag här igen kl är halv 10 och bok är slut, 2 böcker på 3 dagar när läste jag det senast.

Boken var kanon välskriven, väldigt mycket detajler kanske även extremt mycket.

Hade en kanon eftermiddag, monty var ledigt så richard var boss. han satte mej till köra runt och stänga grindar till åkerna, låter tråkigt tänker ni... nej tänkte er själva... jag på en motorcykel, sen bara att köra runt på farmen i 3 timmar i 25 gradigt värme. hur skönt som helst med vinden i håret och ibar överkropp..(insmord med solkräm denna gång)

De ringde från agenturen Frenz idag, men min täcking brast hela tiden så jag fick köra ner till chefen hus. och låna hans hemtelefon... de ville kolla hur jag hade det, jag sa bara alright, hon sa inte bättre, nej sa jag jag klagar inte. Det är ju vissa saker jag saknar tex täckning på mobil. den stör mej mest. ingen tv och inget internet har gjort att jag lever i en egen bubbla.... för inte reda på allt våld,svält och krig som före kommer. men sen hade de varit skönt att koppla upp sig ibland. Men sen samtdigt kan jag ju inte klaga på min boss för hur ska han kunna fixa bättre täckning på mobilen eller internet.

men jag kommer ha stora krav på nästa farm

* internet

* bra täckning på mobilen

* Nära en storstad, för att det är EM i fotboll då, och (ej invercagill)

* en mindre farm

* 16 dollar/h

Detta är allt jag har kommit på än, sen ville ha 3 olika farmar att välja på, sen tänker jag vara grym och spela ut dem mot varandra. eller jag kommer att träffa alla 3 sen kommer jag att ta den farm som gör bäst intryck. Det bästa är att alla farmare skriker efter rutinerat folk.

men det lutar nog åt wellington eller auckland eller queenstown för att det är vinter i södra delen av landet medan vädret brukar hålla sig hyfsat i norra delen. det kan vara okej med queenstown, för de har en skidanläggning. vi får se.


6 feb


En morgon som innehöll det messa. Jag skulle börja 04:30 och var på klädd för att köra vid 20 över 4, när monty skrek på mig. och undrade om jag hade hämta 2 herd, ja sa nej, he said WHAT jag said i am on my way... tog en stund innan jag fick igång 4 fyrlingen. svarade på johan sms, vi passade på att mezza lite. det var kul att ha den lyxen igen. sen var allt som vanligt igen. såg på schemat att jag har cup on 4 mjölkningar i rad tors-fredag, det kommer att kännas i axlarna. nej nu kokar äggen. de är nu mitt levebröd just nu snittar jag 4 ägg om dag... bra för magen.

Nu är det kväll, solens starka strålar börjar sakta avta. brände mej i dag igen på ena vaden, vem bränner sig på bara en vad i stället för på bägge. nej jag hade inte smord in benen, för de brukar inte bli bända. solen går ner ungefär halv 10 skulle jag gissa på och upp vid 6 tiden.Imorse såg när solen gick upp bakom bergen, vilken syn de skulle ni ha sett. man borde stiga upp tidigare även hemma för att se soluppgångar. när det är väder för det, Vi har haft kalla nätter de senaste dagarna, jag håller bokstavlingen att frysa i hjäl. kroppen får ju en som köldchock som heter duga. Härom morgon regnade hela morgon mjölkning, då fick jag så klart hämta 1 herden och andra har herden, stänga 1 herd hämta pencillen herd stänga andra herd och sen stänga pencillen herden.

Dvs Jag fick göra allt utomhus arbete, och inga vantar had jag ju köpt mitt korkade nöt. och de går inte att motorcykel med bägge händerna i fickan. Nu kan jag meddela att jag har köpt vantanågot med , men dyra var dem 225 kr för ett par fodrade hanskar.

Imorgon får jag köra till hållan winston för att see om de fler böcker av Lee Child om Jack Reacher. Sen har jag hittat en perfekt födelseprensent till viktor. Men det tänker jag ta med mamma en dag. Ni kan ju koppla om internet till min dator 11-12 feb för då är jag i qt och har nog internet så att vi kan prata vi skype. Nu ska jag försöka låna en dammsugare.


8 feb

igår körde jag till invercagilloch lånade 2 böcker av denne Lee Child om samma man Jack Reacher. sen körde till en annan affär ock köpte 4 böcker till i samma serie. vad gjorde jag sen igår, jo jag läste. hela kvällen kom i säng vid halv 12 och det är inte smart om man börjar kl 4. så idag är jag trött, nu har jag sovit yttreligare 3 timmar, är fortfanade trött. blir tidig i säng ikväll. dvs ska inte börja läsa någon ny bok. för imorgon börjar kvart över 3. och man kan inte försova sig. ch nu är det bara 3 dagar kvar sen är jag ledig. ska bli skönt. Har börjat skriva breven till farmor och mormor och räknar med att lägga dem på lådan när jag är i qt. nu måste jag äta med idag kl är halv 1 och jag har missat frukost idag så jag börjar med lunch.

Jag misslyckades med låta bli mina böcker, men jag åt en ordentlig middag i alla fall. men nu är kl 22 och jag måste nog försöka sova lite....fast egentligen är jag sugen på chocklad


9 Feb


Idag blev en kanon dag faktiskt. Började med en trött Håkan, för när klockan ringer innan 3 på morgon är det jobbigt. Sen blev jag lite sen med första herden. men Richard var inte där, han hade försovit sig, ganska väntat enligt Monty som hade varnat mig igår kväll för detta. så jag körde ner till Monty hus för att väcka honom så på vägen ner funderade jag hur man väcker honom utan väcka hela huset. Väckning var enkelt, jag körde in på gården och en stor boxer började skälla, jag satt kvar på fyrhjuling, efter någon minut kom Monty ut och jag sa att Richard nog sov. Så körde upp till sheden igen och började mjölka 5 min senare kom Monty. En 20 min senare kom Richard, byte av Monty. Sen mjöklade vi färdigt, Mike kom upp och pratade med Richard. sen var det ganska tryggd stämning hela dagen. På eftermiddags passet var lugnt för min del. Jag fixade 2 stängsel på paddox 71, ett på paddox 54, hämtade andra herden och mastit-korna.

Men det mest spännade av det hela var att jag blev erbjuden ett kanon jobb, dvs assitent herd manager !

Vi pratar ägare och sen manager och sen jag.

Och detta efter 2 månader i landet. Måste erkänna att jag blev chockad över erbjudandet. Känner faktiskt mej stolt över mej själv, tycker att ni ska känna er stolta också.

OM jag får det så vill de säkert ha mej här till juni 2009

OM jag förhandlar bra, så är det 50000 $ dvs 250' svk plus gratis bostad

Det är mycket OM

för ägaren hade någon annan kille på g också,


Det här kom plötsligt tänker ni. ja låt förklara

Monty is taking over the farm nextdoor, 32 herringbone 500 kor och han kommer att bli den nye manager, och han vill nu handplocka mej som han assitent under nästa säsong.

p.s nu har läst en bok till. d.s


2,3,4 febuari


2 feb
hej på er

Första dagen på jobbet efter ledigheten var jobbig. för igår kunde jag inte sova, för många tankar sprang runt i huvudet. sen saknade jag hjärter, var alltid så skönt att ha henne i sängen speciellt när man är bakis. Jag hade cup on tjänst idag, jag kan säga att det känns i armarna när satt på 2400 mjölkmaskiner på en dag. Det som gör det så jobbigt är nog att man gör bara det, armarna får ingen vila mellan, man behöver inte hämta några kor eller något sånt. det är lite som att stå vid ett rullande band. usch vad jag klagar känns det som.... gör jag det ?

Fick frågan i helgen if I was homesick ? jag sa nej tjejen tittade förvånade på mig och sa so you don't miss your family ?
of course I do svarar jag so when you are homesick kontrade hon. Nej svarade jag men jag saknar min familj, men inte så mycket sverige. Har en känsla av när det blir juni och ni har sommar. Så kommer jag nog att sakna mitt land. Fast jag är nog mer stolt svensk idag än var för en månad sen.


Nu har jag varit borta i en månad. Känns inte riktigt som en månad. Varför vet jag inte, eller kanske för att inte riktigt har börjat jobba för den senaste veckorna. just nu försöker jag bara ta mej 10 dar i taget. Nar jag är ledig nästa gång ska jag till queenstown, har redan bestämt mej för det. kanske har tur att träffa några svenskar, hade varit skönt att någon som kan prata med på riktigt. Den gården är inte så social som den första. Frågade Monty vad han skulle göra den 13 feb, dels för att han tagit extra ledigt just den dagen. han svarade bara you just kep on thinking on that one !

Lite tråkigt tycker jag. Så det här stället hade louise som vet allt om alla och som tycker om att berätta egna och andras histoirer från livet dvs en skvallertant. men rätt sort skvaller tant  inte en som pratar skit utan en berättar vad hon tror. Det var fler mjölkningar som vi pratade skit. Nu får man va glad om höra ses i morgon. idag var hemma kl 17, anledning till det var nog att vi har flyttat 2 herden nämare och tagit bort dem som inte var i kalv tror jag. så vid kl 19 så hade jag ätit, tränat och duschat. sen dess har jag legat här i sängen och läst dr phil är snart färdig. Fick reda på idag (från boken) att jag med största sannolikhet kommer att bli en fantaiskt pappa, dels för att jag har en fantaisk pappa själv, men sen har jag haft husdjur, vilket tydligen gör mej lyhörd för andras varelse behov och begär. sen kommer jag att ha stor respekt för kvinnans åsikter eftersom jag har en god relation med min mamma, men också för att jag har bott med fler kvinnor samtidgt dvs mina systrar.


Enligt Dr Phil finns det ingen som 100 % rätt men man bör sikta på 80 %


tänker avslut med typisk håkan grej idag. köpte aloevera fredags i mina brända axlar, och då sa dem att jag skulle hålla den kall.

så igår när jag kom hem råkade jag lägga den fysen, så när jag skulle ha den så var den stenfrusen. lite roligt tycker jag


3 feb
idag blev dagen där jag inte åt, inte gjorde någonting mer än grät jag har mer eller mindre lipat hela dagen. låt min förklara: jag började läsa boken  P.S I love you by ceceila ahern. vilken bok ! jag har gråtit från första kapitlet till sista och vi pratar inte någon tår i ögat utan vi pratar floder mängder med floder , en hel toarulle har gått åt att torka tårar med.

jag hoppas att du fick mitt sms mamma, hoppas att du fick en underbar dag.


efter en sån här gråtfylld dag brukade jag alltid tvinga hjärter i säng, kila henne under hakan, och sa visste  hon och jag att vi älskade varandra. Fan va jag saknar min katt dena veckan. ibland är det skönt att gråta, livet handlar inte om de stora stunderna, utan de små onda som goda ...... jag borde duscha för att sen sova, för kl är22:30 och jag borjar jobba vid 0430.... har en halvtimmes sovmorgon.... nästa gång jag väljer gård ska jag vara mer nogrann....


imorgon kväll ska köra in till stan för att läsa lite mail, hade tänkt att vänta tills imorgon men orkar inte. känner att jag behöver läsa några kommentar från er där hemma. 


4 feb
Har en sån dag som jag inte borde berätta om, för idag badar jag i självömkan. vet inte varför tror att det beror på boken. när jag hand såna här dagar hemma brukade sätta på vänner, eller köra hem till familjen, eller ringa dem. men nu sitter jag i mitt lilla hus, regnet öser ner, kallt som om fan. eller så brukade jag ringa anette för att höra hennes röst brukade pigga  upp mej, precis som hon brukade ringa mej när hon tyckte att hennes liv var skit. men nu ligger jag här och försöker skriva mej ur min självömkan, för om den blir långvarig så kanske den stannar kvar.

några positiva saker hände också imorse rikard pratade mej och försökte nog även skämta med mej. sen träffade jag montys fru igår, trevlig och alldelse för snygg för honom.

har en känsla av det här året kommer gör mej starkare och utöka min comfortzone
nej nu sk jag sova och sätta stort liv på repeat.

Nu är jag vaken igen kl har blivit 12 och kokar nypotatis har funderat på grej under tiden jag sov...


Vad är modigt, vad gör man, hur gör man och när är man modig ?
Man säger oftast att man är modig, när man hoppar bungjump eller när man hoppar fallskärm, han hör det sällan när någon byter karriär, eller startar eget eller när man hoppar ur ett långt förhållande bara för att det funkar inte, nej såna beslut i frågasets istället. även om förhållande handlar om han slår henne eller tvärtom. då i frågasets varför han eller hon inte lämnade tidigare istället för att berömma hon/han mod att verkligen lämna. Hur har världen kunde bli så dömande ?
Varför måste alltid anklaga folk innan vi kan uppmuntara dem ?
Har svårt att se någon skulle gå igen problemet med att byta karriär, om de verkligen trivs på sitt gamla jobb !
Är vi rädda att någon annan ska lyckas bättre än oss själv ?
Varför jämför vi oss med varandra ?
Våra liv ser ut så här eftersom vi har gjort våra val. Det var jag som valde att åka ner hit, men ändå klagar jag på väder, mat och att jag saknar er. Jag borde inte klaga, för det var jag som gjorde valet. Man kan inte ge upp, bara för att det gör ont eller att det tar emot. För trots allt är det jag som är kapten över mitt liv  och ni är kaptener över era liv. Därför ska jag försöka vara mer uppmuntarande mot er och mot era val.

Nu är mina potatis färdiga, nu ska jag bara steka mina fiskpinnar, sen är det lunch


Tänkte dela med mej av lite underbara minnen


Mamma, kommer du ihåg när vi var på lasse i varberg och vi stod pratade om livet samtidigt som solan var på väg ner !


Pappa, kommer du ihåg hur vi slet med utgödslning i vintras och hur till slut lyckades genom att använd våra kloka huvuden.


Henke, minns du lasse i linköping, hur puliken tystnade när det blev "lång dag " och plötsligt var det 2 bröder från småland som ägde !


Viktor kommer du ihåg halmstad i somras, jag kan fortfarande höra sången på vägen hem... så göra vi när vi krossar HBK, vilken känsla eller hur


Thessan, kommer du ihåg när vi åkte till växjö bara du och jag och hur vi handlade för mycket, jag kan fortfarande se din leende den dagen.


Mathilda, kommer du håg när du fick din snowboard, jag kan fortfarande se min lilla lilla syster springa glädje varv i huset av lycka.


Det var några minnen, som är lite speciella för mig men vi ska skapa mer genom åren.

njut av dagen som kommer och ta hand om varandra
 
Veckans citat
"DON'T LET WHAT CAN'T DO INTERFER WITH WHAT YOU CAN DO"
John Wodden


ha det bäst


lov you all


hela veckan

god kväll på er där hemma

Fredag 25/1

Nu har jag flyttat till southquest farm. flytten gick kanon, men sen skulle jag betala bilförsäkringen, så jag körde till staden te anau. ca 8 mil när jag kommer fram visar det sig att denna bank inte finns i te anau. okej men har ni en vodafone butik eller telecom butik ? nej okej då tar jag beslutet att köra till queenstown, dvs köra tillbaka de 8 mil för att sen köra yttligare 15 mil till just qt. på vägen plockar jag upp 3 liftare från USA från boston trakten är dem. kommer till queenstown. hittar min bank till slut får betala min räkning, pratar med vodafone, och med telecom, dessvärre verkar de inte som någon av dem kan leverar berdband till mej. kommer tillbaka till min bil och då sitter det p-bot på rutan. jag hade missat att man skulle betala där jag stod. jag letar upp lapplisan och frågar snällt om var man betalar dem, hon förklarar var jag ska betala den, givetvis är det andra sidan stan, så jag får gå genom hela stan igen, för att köra i queenstown nej tack.

40 $ fick jag i p-bot dvs ca 200 kr. går till resturangen 19h som ligger vid vatten äter mej mätt tar en öl för att traska hela vägen upp till bilen. kör hela vägen tillbaka. så nu jag är tillbaka har jag kört 50 mil på en dag.

Går över till chefen med lite klagomål, gällande min bostad. vi fixar det mesta. då förklarar min chef att jag skulle ha kört på andra hållet, när man ska handla.

jag klär på mej springer en runda på ca 4-5 km.

nu blir det sängen

Söndag 26/1

vaknar med ett ryck vid kvart i 4, de andra arbetarna startar motorcykeln i garaget, somnar om såklart till klockan är kvart över 8 det knackar på min dörr, en arbetaren vill att jag flytta min bil, så jag stiger upp. chefen fru tittar förbi vid 9 tiden, för att rengöra frysen. jag packar ihop mina saker. planerar att köra till invacagill för att handla lite saker bla en födelsepresent till mej själv.

kommer iväg vid 10 tiden, försöker ringa doug o lousie för att se var de campar, men deras mobil är avstängd eller ingen täcking. Rätt vanlingt med dålig täckning här. kommer in till invacag..... hittar till slut en parkering plats. Börjar leta efter turistinformationen, hittar den till slut givetvis i utkanten av stan. så att jag får gå hela vägen tillbaka. letar upp en pantbutik, tänker att jag ska göra ett mp3 klipp, går inget vidare så jag en köper en extra kudde istället.. går in på en internet butik, tanke vara att läsa min mail men det glömmer jag... letar upp min parkering för att köra till invacagills samarkand typ. Här ligger alla lågpris saker. hittar min mp3 spelare, köper även lite linnen, dvdfilmer, böcker. sen bär det av till staden winston för att handla mat. målet är att inte behöva handla på tio dagar. Går bra, tror jag blir dyrt så det räcker ca 147 $ *5 =svk ca har nog all tror. Hittade till min lycka lite griskött för att grilla. sen bär det hemåt

Nu har jag grillat, kokat ny potatis, hittat något som likar gräddfil det och en öl och 23 grader varmt kl 8 på kvällen, då är det svårt att klaga.

köpte boken p.s I love you bye Cecelia Ahern har du läst den mamma ?

just nu läser jag love smart bye Dr Phil, jag är inte desperat bara sugen på förbättra mina kärlekstakter. En så länge så tycker dr phil att jag har för få kvar på mina kvinnor........ så vi jobbar på att höja ribban....

så därför blir det nog ingen date, hon klarar inte riktigt min krav......

men nu borde jag ha en ha en tjej för att nu har en bostad som jag kan vara stolt över, och en dusch som är bygg för att göra annat än duscha i........om ni förstår vad jag menar......

imorgon ska jag äta "tea" hos min chef dvs middag kl 6 ,sen har jag mjölkning på måndag morgon och jag har cup on tjansten.....

nej nu ska jag se en film till sen blir den sängen...

p.s fick höra att sverige var grått och tråkigt utan mej d.s

den kommetaren kommer jag att leva länge på, tack för den

planerar att skriva ett brev till farmor ch mormor de närmsta veckorna

Tisdagen 29/1

hej på er där hemma

i måndags morgon försökte jag göra en liten "kupp" jag byte bort min cup on tjänst mot cup off, för att jag trodde de hade avtagare, och då är cup off tjänst värsta glidare tjänst. men nu hade de inga avtagare, och då cup off tjänsten rena skit jobbet, för då ska man bedömma om de är färdiga eller om de ska åka ett varv till och de ska gå ett varv till så måste man låsa fast dem, samtidigt som man spärrar spensprayen. men det är inte allt för under tiden allt detta ger ska man se till att korna går in genom att styra två påfösargrindar.

som ni förstår så gjorde jag en jättemiss som bytte.

vad ska jag säga om mina nya kollegor ?

har bara träffat 5 av dem

Mike som är chefen, trevlig kille som är väldigt noga med att allt ska vara snyggt, men lite teknik rädd

Monty som ar förste förman, honom gillar jag skarp, han vill lära mej allt, visar,skrattar åt mej istället för att skälla. igår skulle jag spärra av halva åkern med eltråd, det gjorde jag men bara att den en del blev så liten för att jag ville ju ha vatten karet med i första delen. då kom han som en kanon, då visade det sig att korna skulle gå in från andra hållet så klart.

Rikard som är andre förman. han är besättnings städgumma kan man säga, halva dagar har han en vatten slang i handen. han är tyst säger ingetting om han inte måste.

Lana är någon form av student. hon har alltid cup on tjänst. försvinner 5 min efter sista kon är mjölkad, tror inte hon ens gillar kor, säger inte ett ord, knappt ens hej men hon slutar nästa vecka.

Tony är en filipiner, enligt monty är han värdelös på det mesta, jag har redan sett vissa saker , som tyder på att monty har rätt

vad har mer hänt

jag följde med mike och tittade på herfers dvs kvigor. till hans ny farm. Djuren var jättefina, men stället påmind om hoffmans gamla ställe. här är priset 30 kr/ kg för en kviga som inte är dräktig. och hemma är det runt 15 kr.

har gjort min första ugnspannkaka idag !

har hittat en mat skatt i detta land, en salladsdressing med fetaost och vitlök helt underbar

nu har jag bara problem med mjölken i detta land för det gör något med så den smakar fan.

men imorgon ska jag ta mjölk från tanken. då slipper jag det problemet....

här är mina arbetstider 0400-0800 1330-1730

varje dag

onsdag 30/1

hej imorgon är jag ledig..... jippi

men idag började inte så bra... jag vaknade av radion tittade på klockan hon var kvat i 6 dvs hade försovit mej med 1 1/2 timme.... illa som f*n. snabbt som attan var jag på plats....men ingen sa något nar jag kom till shed. monty kom vid 7 så jag förklarade för honom att jag var sen... han bara skrattade och att jag var lustig. för tydligen är det fullt naturligt att stiga upp kl 4 här. i nya zeeland stiger man heller upp kl 4 än att jobba senare än kl 18.

Sen gjorde jag ännu en idiot grej idag, jag skulle hämta korna klockan 1330, hoppade på min motorcykel körde iväg, men efter ett tag kände jag f*a va varmt det är så jag tog av mej tröjan. fick hem första herden i tid, sen ropade Monty på radio att jag skulle ta den andra herden också. så jag körde vidare ner till dem. Efter ett tag kände jag att det var nog dags att ta på sig tröjan igen. men jag hade ju bara ett linne med mig, och att köra hem och hämta en tröja var ju uteslute. För man ville komma för sent med någon av herdarna för då blir det liv.

Efter mjölkning tog jag min väska och drog till invercagill, tänkte att jag skulle gå på nattclub och bli full och dansa lite. men det gick inget vidare. tydligen är inte onsdagen en utekväll i invercagill, så jag fick nöja mej med några öl på en pub. nu sitter jag här på mitt bb och skriver till er, samtidigt som min axlar svinder...

Imorgon blir det lady frog pga att det är ladys nigth där !

men nästa gång jag är ledig ska jag åka till himmelriket (dvs queenstown) i stället

förrresten pappa jag hittade ett hus där sist som var till salu bara ca 1,6 miljoner runt 30 kvdm

jag menar det finns folk som har hus i Jämtland och som har hus i halmstad, de är inte många men det finns nog några, men jag tvilar på att det finns någon som har hus i Jämtland, halmstad och i queenstown. tänk på det ni skulle kunna skapa världshistoria. sen chansen att sara och claes vill låna det är rätt liten. eftersom syster tycker inte om att flyga...

Jag säger om, och jag menar om jag skulle träffa någon här nere så jag det innebära 2 roliga saker för mej dels skulle det bli kul att höra pappas tal på engelska, men framför allt kul att tvinga syster till nya zeeland för sen få henne att hålla ett tal på engelska.......

Sen skulle jag tvinga viktor att hålla ett tal på franska och henke att sjunga på engelska bara för att skryta familjen breda kunskaper.

Har kommit på att Queenstown är den perfekta staden för en svensexa, där finns allt kajjet, bungjump, fallskärmshoppning, och segelflygning. massor av barer

nej nu är kl halv ett så nu blir det sängen och godnatt

torsdag 31/1

det kommer att bli posivit om folk i nya zeeland.

jag började dagen med att skicka några mail. dvs katarina, anders och greta och hans och agneta kolla eran inkorg. pratade med lillebror som var uppe. blev en snabblunch på invercagill bästa cafe, fick tag på en hudklinik, hon sa aleo vera mängder av aleo vera borde bota mina smärtor. sen gick förbi en irlänsk pub( är det inte lite lustigt att oavsett var man åker i varlden dvs större stad så finns det minst en irlänsk pub där jag tror om man åker till kabul så finns det säkert en irlänsk pub där) så jag gick in jag enar kl var ju 3 och jag hade ju inte druckit en öl sen igår. jag tog en kilkenny det är en mildare variant av Guiness, flörtade lite med bartendern ( som vanligt ) sen komm det en alkis tog en öl somnade på bardisken, en stund senare förstod jag att han var en stammis, för att ägaren kom ut och pratade med honom. jag frågade ut bartendern om han var en uteliggare, nej men troligtvis en alkis... faktum är jag har inte sett en uteliggare i detta land än. Plötsligt slutar en av bartenderna att jobba, hennes kille kommer in (tror jag) jag frågar om öltips han säger en öl jag tar en sådan. den smakar ungefär som sprit, ja precis som läsken. Nya zeeland är bra på mycket men öl kan de inte göra den smakar läsk.. En stund senare kommer tjejen in igen frågar var jag ar ifrån

-sweden :säger jag

- have been here long: säger hon

-not really i arrived at 2 of janary: svarar jag

- invercagill all time ?: frågar hon

-no I been in Gore also: svarar jag

- why gore ?

-working

- diary farm ?

- yeah so if you go out tonigth were do go ? frågar jag

- you should come here because my friend is playing in a band here tonigth and when we going to the frog, you should come with us !

- sound like a good ide

- your name bye the way

- håkan svarar jag med svenskt uttal

- you knew that at can't say that, i can see it in your smile

- al right (hawkan) med engelskt uttal

- so hawkan säger hon med frågande ögon

- yes

- i'm laura nice to meet you : sager hon och sträcker fram handen

- nice to meet you to

sen återgår hon till sitt sällskap.

Så jag måste erkänna the kiwies är ganska öppna, och nyfikna på andra kultur, jag menar första dagen jag var i auckland och en bartender frågade var jag var ifrån och när jag sa sweden sa hon ikealand then, stolt sa jag ja. när sen filipperna fråga mej och jag sa sweden they said so abba is from sweden yes, ja jag klart de är.

Man kan säga vad man vill om Sverige, men vi är kända för mycket, men väldigt olika saker runt om i världen.

nu ska jag försöka sova lite för att jag är trött....


det blev en blot ute kvall. kom forst i sangen vid 4 tiden....
men kul var det. fick reda pa att dunedin ar studentstaden i detta land. nasta blogg inlagg blir nog om 10 dagar sa ta hand om er sjalva och varandra
ha de gott

over an out

love you all


RSS 2.0