En kvall i ljuset

Nu sitter jag i morgon solen i queenstown  utsnfor josh lagenheten. Ja, mamma jag var ute igar  o jaf ocksa. Hade en san dar kvall man kan ha overallt. Jag tttade forbi josh vid middagstid, jag hjalpte honom att stada lagenheten . sen tittade jag pa en film, sen tittade engelsman Ryan forbi. Vi drank nagra ol ch samtalade om livet, hopp och drommar. Det blev fler ol efter det, med andra ord vi blev sittandes fran kl 3 pm till 10 pm sen tog ol slut. Ryan gick hem for han borjade jobba kl 7 idag sa josh och jag gick ner pa stan med nastan inga pengar alls vi hade typ 30 $ tillsammas. Jag kopte lite mat, josh borjade ragga pa nagra brudar fran amerika. Vi blev standes med dessa brudar lange. Sen hade de en tidig morgon, och bode pa ett doorrum pa backpagers dvs de delar rum med andra. Och vi kunde inte ta hem dem till josh lagenhet for dar log ju hans flickvan. Sa det blev hejda istallet. Vi gick vidare till en bar som hete fraiser. For att det var fri biljard pa sondagar . Dar traffade vi en tjej fran London, som inte hade varit hemma pa 2 ar ! Det visade sig senare att hon hade jobbade 3 ar i frankrike, sa klart under samma tid som josh bode i frankrike  och nastan i samma byn.  Helt otroligt men sant. Detta ar josh hemlighet , han ar helt makalos pa att hitta en koppling mellan sig och brudar . Jag kanner en annan man som ocksa ar det. Sa jag ar ganska van vid att komma efterrat och gilda in. Om ni bara visste vilka planer vi gjorde upp igar. Ryan berattade att hans plan ar att stanna in nz for et tar till, sen blir det kanada for honom , och Thailand pa vagen. Sen ska han gora Europa. Josh stannar i qt detta aret ut. Sen aker han nog till australien for att halsa pa sina foralderar, sen siktar han pa amerika. Jag har ju min plan med australien, Fiji, irland och sen hem, ska erkanna att kanada locker mej ocksa.  For efter en kvall som igar blir man sugen. Eller som josh jag pratatade om igar att ta en gemensam  resa till alperna nasta ar. Dvs han flyger fran nz och jag fran mitt sverige. Skulle vara lite haftigt att mota honom dar typ efter somaren eller nagot. Jag menar 2 veckor i alperna med josh. Vi skulle ha mycket brudar att man skulle vara utsliten efter en vecka. Om  vi ses i October i alperna sa hinner jag med en franska kurs. Det var som den tjej fran London sa igar nar jag fragade varfor hon inte hade varit hemma pa 2 ar. Man traffar andra som reser, man hor historier fran andra lander sen blir man nyfiken pa dem och de hamnar i ens plan. Det ar sa sant, se bara pa mej forst var det australien , sen blev det rland och nu Fiji. Som det ser ut nu kommer jag nog inte hem forran om ett ar. Sa om det fortsatter pa detta vis ett sa kanske det tar 2,5 ar innna hakan satter sina fotter pa svenska mark igen. For detta ar min chans att se varlden eller hur ?


En vacker dag kommer det nog en tid, dar jag kanske kanner mej fardig, och da kommer man hem. Kanske jag sager till innan jag kommer hem eller sa dyker jag bara upp. Hade varit kul att bara dyka upp pa nagons fodelsedag vid typ 7 pa morgon knaka pa deras dorr eller  ga upp till deras sng och vacka dem pa deras fodelsedag. Kul med overraskning eller atminstonede att hitta pa dem. Jag menar hur kul hade det inte varit att knaka pa sarah dorr pa hennes fodelsdag. Eller att ga upp till mathildas sang och kyssa henne i pannan coh sag gratis. Hur roligt hade det inte varit ? eller att knacka pa johan och nillas dorr en tidig morgon for att saga gratis.

Btw grattis henke !

Peace out everybody
this is hakan emilsson live from queenstown


en hemsk morgon


19 April

Nu har det hänt det som inte skulle hända, mitt vackra väder har svikit mej. Tänk er följande ni ligger i sängen och sover sött, ni väcks av alarmet, era sinnen vaknar ni hör hur vinden susar över hustaket och hur träden knakar, regnet piskar mot fönstert så hårt att de nästan gör ont, alarmet ringer igen, ni sneglar på kl hon är kvart i tre, eran första tanke är att ligga 5 min till, men ändå kryper ni ur sängen. Tar på er allt ni har i jobbkläder, trots detta vet ni kommer att frysa röven av er.

En timme senare faller den första snön hos mej.


Där har ni min morgon idag. ibland undrar hur fan jag kommer ur sängen på morgon. tror att hemligheten är att man inte ställer frågan till sig själv.


Nytt jobb på g, nya funderingar

12 April

Så var man tillbaka i vardagen igen. Idag har jag en sen start. Jag hade 3 trevliga dagar i QT, Jag fick se 2 champions leugue matcher. Jag hade en lyckad utekväll den sista dagen förstås, för larry och hans bror daniel kom till stan efter en vecka i fiji ön. De hade haft de underbar, fina barer, vita stränder, mycket topless brudar så de var nöjda. Vi satte på Pog MaHones vid 7 tiden åt och pratade skit. Sen flyttade vi till baren och då gav bartendern hugh oss en lek. Han sa det finns 5 fotbollslag i england som slutar och börjar med samma bokstav, vilka ? Funderar på den henke

Det tog oss någon timme ungefär. Sen började jag ändra på mitt drickade, mer åt shots hållet. Efter några fler drinkar fick jag reda att daniel var den äldre brodern av 3 bröder och larry var minst. Daniel har en son som är 10 år gammal. Nyfiken som jag är så ställde en massa frågor både lämpliga och olämpliga förstås. Det visade sig att hans flickvän blev gravid när han 19 och hon var 17. sen sa han något är väldigt typiskt för dessa bröderna. Han sa hon ville behålla det, så vad kunde jag säga ? och tittade frågande på mej , ingetting sa jag

Nu spelar det ingen roll längre för att oavsett vad som häigt dålig nder här eller resten av mina 6 veckor semester, så när jag kommer hem och tittar på en av hans fotbolls matcher, så är jag så lycklig jag kan bli.

Ja, dem är så naturliga att umgås med. 2 väldigt sköna människor.

Pog MaHonens stängde vid kl 1 ungefär och vi varandra vidare och vi fick sällskap av bartenderna Ryan och Lauren och vi gick till taerus tor jag baren heter. Vi blev sittande där i ett par timmar, innan Ryan och Lauren beslöt sig för att gå hem strax innan kl 3 daniel och larry gjorde dem sällskap hem. Jag funderade på gå hem men sen träffade ett gäng tjejer från Tjeckien och jag var fast. Det gick hem runt 5 tiden och jag gick vidare mest för att se om baren barup var öppen fortfarande och det var den så klart. då träffade jag en tjej från Brasilen, vi satt och pratade någon halvtimme innan jag frågade var kl va hon sa strax efter halv 6.

Jag sa adjö för nu skulle blåvitt snart börja spela, så jag gick med raska steg mot backpackers och sjungade Vi är blåvitt, blå vita från Göteborg, vi är bästa laget från kusten vackra stad, vi är änglarna från göteborg och vi ska sjunga för vårat lag

Jag fick ett riktigt bra svar på varför jag saknar så många saker jag citerar en walsare: Sweden is a good country, england is shit

Kan det vara så att jag har bytt ner mej. Kan det vara så att sverige är ett av Världens bästa land att bo i ?

14 April

Nu ligger man här halvdöende, jag har en förkylding den började i lördags kväll med lite ont i halsen. Jag funderade inte så mycket på det. Söndags morgon hade näsan börjat rinna och jag kände att feber började komma. men jag hade 1 herden in så ringa och väcka någon annan kl 3 var inte riktigt aktuellt, sen på eftermiddagen var både annan och monty lediga så jag jobbade då också. Då var jag riktigt dålig, blev lite bättre under slutet av mjölkningen. Idag är jag bättre men är sjukskriven, mest för att vila min kropp lite. Man ska nog inte jobba för många dagar med feber.

Jag har funderat på vissa saker om mig själv.

Varför är det att jag inte är äns sugen på röka lite weed, när resten av den unga världen ser det som en självklart ?

Fast det är klart om jag visste, så skulle jag kunna tjäna mycket pengar på det. för vilken föräldrer skulle inte vilja ha reda på den hemligten.

Hur kan det vara att man vill ha 2 saker samtidigt, Jag menar att jag vill kunna ta en öl varje kväll, men jag vill en kropp som en elitidrottare.

Jag upptäckte nu senast när jag var i qt att jag har nog la på mej några extra kilo, eller rättare sagt att jag har nog byt ut några av mina kilo har gått från muskler till fett. Första gång på länge som jag har funderat på hur jag ser ut. Så nu funderar jag på att börja träna lite igen, för att jag menar jag kan leva en ett cykelhjul på magen men att ha 2 svider. Nu kan det tyckas att jag gråter för ingetting, men till mitt försvar kan jag väl säga jag har mina egna krav min kropp, så kan ni ha era.

En annan spännade sak hände idag fick ett sms från Clarie från agentur. Hon har kanske hittat ett jobb åt mej. Har vi tur så kommer jag i närheten av christchurch, får bra betalt och sen efter några veckor träffa en lovande advokat eller en läkare(med en riktigt fin häck). Så jag kan slippa att springa bort mina extra kilo utan att jag kan leka bort dem i sängkammaren istället. De hade varit intressant att se hur mycket man saknar Sverige om är kär ?.

En annan sak som har kommit på att jag kommmer att missa är att den dagen efter Johan och Nilla har blivit föräldrar, så borde jag och johan sitta på hans ballkong med en 6 cl 12 årig jameson on the rocks och citronskiva i ena handen och en cigarr i den andra. Vi får göra det vid en annan höjdpunkt.

Jag kan erkänna att jag har varit sugen på whiskey hela dagen. nu ska jag försöka äta lite sen kanske sova lite.

15 April

Idag mår jag bra tror jag. Ingen feber i alla fall, Har pratat med Clarie från agenturen mitt blivande jobb var utanför stan Ashburton (1 h sydöst om christhurch)Här kommer nu lite fakta om farmen

600 kor

Mer ansvarfull position

Inte så bra mobiltäckning

Det går att ha modem, de visste ej om bredband.

Lönen ej bestämd än

Jag har varken sakt ja eller nej. Väntar på mer infomation och löne frågan är väldigt viktig eftersom att jag efter drygt 5 månader här nästan har lyckats med att spendera ca 50000 kr. Så därför behöver jag ett jobb som betalar bra, så jag kan fortsätta att betala min skuld hemma. Kanske köpa lite nya kläder.

Jag drömde en annan lite lustig sak inatt. Jag träffade en tjej från Frankrike på min nya farm, eftersom hon bara kunde franska och min franska inte är den bästa, så hade vi komnikationproblem, dvs jag fick öva franska med vg över internet för att komma vidare med denna fanstiska kvinna btw hon hade en kropp som Isabella scoropco hade i goldeneye. hela drömmen var lite som i filmen Love actulley med colin flirt och den portugiska städerskan.

Så här drömmar från alltid mej att undra; låt säga att hon ska bara vara kvar i nz några månader, sen ska hon flytta hem till säg Caen för att studera färdigt eller något ?

Följer jag med då ? för att vara helt ärligt så tror att jag hade det för att jag brukar vara lite va en toffel, menar hur illa kan det vara med ett år i fransk stad om man får krypa ner jämte en vacker flicka varje kväll ?

då kommer ju nästa fråga kan jag vara utan jobb och bara nöja mej med att vara hemma pappa eller räcker det med vilket skitjobb som helst för att hålla mej över ytan. är jag en sån romatiker eller så säker på mig själv att jag klara det. Hade varit kul att se hur mycket jag kan ta för kärleken eller hur stark min tro är på kärleken..

Vem i släkten skulle inte vilja gå ett bröllop på den franska landsbygen ? ser bilder från film med Rusell Crowe kommer inte på vad en heter nu

En del kanske undrar hur det kommer sig att jag är lite av en romatiker, jag skyller lite på alla romatiska filmer och sen all personlig utveckling och lite på mamma och pappa.

Helt off allting annat jag kom på härom dagen att jag ska döpa min blivande son till Reacher Emilsson

vad tycks ? jag tycker att låter coolt !

Ibland vill man bara komma hem, dra på ett mysbyxor och öppna en öl, få lagad mat. själv får jag nöja mej med att laga maten själv, dra på ett rena jeans och att titta scurbs och dricka jucie. Men jag ska inte klaga för att kan sitta här i lugn o ro i min egen lägenhet i helt annat land och dra ner mina byxor över halva röven ta på mej johans gamla sverigetröja som jag lånade någon gång för ett år sen(btw du får aldrig tillbaka den) och dra på anette galma keps. Att göra detta får mig att känna lite mer hemma här i nz.

15 April

Idag är en dag som alla för mej, men ändå inte för det är ju trots allt 2 dagar till Göteborgsderbyt och denna gång ska vi klä av gais. Det är 5 dagar till henke födelsedag, fan du börjar bli gammal lillebror, snart dags för att börja måla upp lite drömmar (glöm inte de små drömmar), för annans är du snart 30 år och gift. Sen är det 6 dagar kvar att blåvitt möter Aik och då kan vi förhoppningvis slå dem. Sen är 10 dagar kvar till att Mathilda fyller 11 år. Mathilda, du blir bara äldre men aldrig gammal, för du kommer alltid vara min lilla söta lillasyster oavsett hur gammal du blir. Min present kommer nog att vara lite försenad. För jag har inte skickad den än.

Jag hoppas att våren nalkas och solen skinner på er där hemma. här är vädret i status qou dvs det pendlar mellan 15-20 grader varje dag ungefär, det regnar ungefär 2 ggr i veckan.

Nu den 19,20 ska jag åka till qt som vanligt. köpa present till mathilda, säg hej då till lauren. hon ska åka hem till england den 26 april. sen ska Josh o jag riva stan den 19. Då har han förhoppningvis kastat ut sin hemska flickvän. så jag kan sova på hans soffa.

Sen har jsg 3 dagar ledigthet 1,2,3 maj då tänkte jag köra upp till Milford Sound och titta lite. Milfords sound är något som man inte får missa om man besöker NZ. Då ska jag ta med mej kameran och många bilder för er där hemma. Enkelt beskrivt ser det ut lite sen en djungel med växter och vattenfall, tror jag. Kanske jag även kör ner till invercagill och köper mej ett våffeljärn.

Sen har jag 14,15 maj ledigt, då åker jag nog till qt för en sista gång. tar farväl av stan som har mest rört min lever.. :) efter den gång kommer ett sammanfattade av stan queenstown i min blogg. Sen blir det hej då till josh och de andra i stan.

Sen den 25 maj packar jag mina väskor och reser österut mot Dunedin för ett par dagar, innan vi styr norrut mot Christchurch. Och vid denna tid har jag varit borta i halvår... kan ni fatta det hela 6 månader. Jag går in på mitt andra kapitel här. Vem vet vad som kan hända då ?

Johan sa en grej sist vi pratade. han sa : att jag hade åkt hit för att se om jag klarade mig själv. helt sant tror jag men jag har aldrig tänkt på det viset. Jag kan erkänna att den sista månaden har varit jobbig. Mest för att alltihop har varit i ett döläge. men nu när jag har ett nytt jobb på gång så ser man ljust i tunnel. Som vanligt har jag fullt av nya drömmar. Nya saker jag vill testa, kanske det blir ett bungy jump om jag klarar av att sammla mod till det. Kanske jag bokar in en snowboardweekend. Min nya farm kommer nog ge möjligtheten att visa att hur man bra jag egentligen är på mitt jobb. Oj, jag skulle kunna bli riktigt het på marknaden med bra betalt jobb och nyblivit självförtroende.

En annan sak har slagit mej. om man jag träffar någon som inte förstår svenska, när jag blir arg och frusterad och tänker alla de saker som man inte säger till en flickvän. dels för att man inte vågar och sen för att man vill inte diska resten av månaden. då kan jag säga dessa saker på svenska utan att hon förstår, frågan är då kommer det bli lättare för mej att glömma dessa saker då ? Eller kommer hon märka på tonfallet vad jag menar ? skulle kunna bli intressant, om de händer kanske jag skulle skriva en rapport om mänskligt beetende ?

Som ni märker har jag en massa fundering i mitt vackra huvud......

17 April

Har ni tänkte på att om man bor i liten stad så klagar oftast ungdomar över att stan är för liten eller hur men när man lever i storstad så rör folk sig i små områden. dvs att bor egentligen i en liten stad i storstan. Man skapar sina mönster och de föjler man. Så en stad är egentligen bara spännade när man flyttar dit för efter ett halvår så har man hittat sin favoritaffär, pub eller något annant och där håller man sig. detta kanske beror på att vi är vane djur. Frågan är hur mycket missar vi egentligen ? Så egentligen borde det inte vara så svårt att bryta sin vardag. För att om man tänker efter vad vet jag tex om Hässleholm, jag menar de ända gångerna jag har varit där är när man har åkt tåg eller spelat hockey. Det är likadant med tex kalmar inte åker till kalmar för att undersöka nattlivet, man kanske borde. Nej man åker till halmstad på midsommar och någon extra semester vecka. Nu till mitt problem....

I med jag har minskat världen så att åka till tex kalmar över helgen känns inte så spännade precis men att sätta på ett flyg till amsterdam över helgen lockar mer eller varför sätta sig ien bil åka 100 mil till jämtland när man kan hoppa på ett plan till Barcelona på förmiddagen och hinna bli full innan solen går ner i spanien.

Världen är liten så är det och Europa är jättelitet. Varför inte ta en lång helg Paris vid pingst tex ?

Jag tror att jag ska bli bättre på att utnyttja de långa helger vi har för vi ganska många varje år eller hur vi har ju påsk, pingst, midsommar, 1 maj, kristi himmelsedag och i år även 6 juni. Nu glömde jag särkert någon, men ni förstår vad jag menar. Nej vi är för lata för vi andvänder dessa lång helger slappna av eller gå på ikea för att köpa saker som vi redan har eller en ny tv för att impornera på grannen eller nått ? Vad skulle hända om vi istället för att "tävla" om teknikprylar skulle tävla om att se världen. Då menar jag inte 2 veckor i thailand. Visst är det skönt att vara iväg för några veckor om man behöver slappna. Nej, jag tror nästan att en weekend i Paris kan vara lika bra, eller en polenskryssing över helgen. Jag tycker att de borde ge mer semester på ett år. För tänk om man kunde utnyttja 4 långhelger varje år och ändå ha 6 semesterveckor kvar. På ett år skulle man kunna besöka Paris, Madrid, Rom och London. Sen ändå ha semester kvar för att åka till thailand och en skidvecka i Åre. Nu är det särkert några som tycker att det här låter väldigt dyrt, om för er som har barn skulle det bli dyrt, men här kommer de bästa, på långhelgerna är alla lediga dvs det är lättare att få barnvakt ! sen hur dyrt det blir ju på er själva jag tror att varje weekend skulle kanske gå 5000 kr per skalle eller nått dvs att de flesta jag känner skull kunna ha råd, men som allting annat handlar det om vilja. Så därför ställer jag fråga till er

Hur mycket lättare skulle det vara att stiga upp måndagsmorgon om har spenderade helgen i Lisabon ?

Vad säg om Paris midsommar 2009 vg ?

jag måste bara hinna med en snabbkurs i franska innan vi åker.

Henke, en kryssning till Newcastle inför istarten av permier league 2009 ? 24 timmar in en båt fylld av människor sominte kan dricka sprit, kan ju sluta hur som helst ?

Som ni märker är jag väldigt sugen på se Europa......

Over and out

With love


Nytt jobb på g, nya funderingar

12 April

Så var man tillbaka i vardagen igen. Idag har jag en sen start. Jag hade 3 trevliga dagar i QT, Jag fick se 2 champions leugue matcher. Jag hade en lyckad utekväll den sista dagen förstås, för larry och hans bror daniel kom till stan efter en vecka i fiji ön. De hade haft de underbar, fina barer, vita stränder, mycket topless brudar så de var nöjda. Vi satte på Pog MaHones vid 7 tiden åt och pratade skit. Sen flyttade vi till baren och då gav bartendern hugh oss en lek. Han sa det finns 5 fotbollslag i england som slutar och börjar med samma bokstav, vilka ? Funderar på den henke

Det tog oss någon timme ungefär. Sen började jag ändra på mitt drickade, mer åt shots hållet. Efter några fler drinkar fick jag reda att daniel var den äldre brodern av 3 bröder och larry var minst. Daniel har en son som är 10 år gammal. Nyfiken som jag är så ställde en massa frågor både lämpliga och olämpliga förstås. Det visade sig att hans flickvän blev gravid när han 19 och hon var 17. sen sa han något är väldigt typiskt för dessa bröderna. Han sa hon ville behålla det, så vad kunde jag säga ? och tittade frågande på mej , ingetting sa jag

Nu spelar det ingen roll längre för att oavsett vad som häigt dålig nder här eller resten av mina 6 veckor semester, så när jag kommer hem och tittar på en av hans fotbolls matcher, så är jag så lycklig jag kan bli.

Ja, dem är så naturliga att umgås med. 2 väldigt sköna människor.

Pog MaHonens stängde vid kl 1 ungefär och vi varandra vidare och vi fick sällskap av bartenderna Ryan och Lauren och vi gick till taerus tor jag baren heter. Vi blev sittande där i ett par timmar, innan Ryan och Lauren beslöt sig för att gå hem strax innan kl 3 daniel och larry gjorde dem sällskap hem. Jag funderade på gå hem men sen träffade ett gäng tjejer från Tjeckien och jag var fast. Det gick hem runt 5 tiden och jag gick vidare mest för att se om baren barup var öppen fortfarande och det var den så klart. då träffade jag en tjej från Brasilen, vi satt och pratade någon halvtimme innan jag frågade var kl va hon sa strax efter halv 6.

Jag sa adjö för nu skulle blåvitt snart börja spela, så jag gick med raska steg mot backpackers och sjungade Vi är blåvitt, blå vita från Göteborg, vi är bästa laget från kusten vackra stad, vi är änglarna från göteborg och vi ska sjunga för vårat lag

Jag fick ett riktigt bra svar på varför jag saknar så många saker jag citerar en walsare: Sweden is a good country, england is shit

Kan det vara så att jag har bytt ner mej. Kan det vara så att sverige är ett av Världens bästa land att bo i ?

14 April

Nu ligger man här halvdöende, jag har en förkylding den började i lördags kväll med lite ont i halsen. Jag funderade inte så mycket på det. Söndags morgon hade näsan börjat rinna och jag kände att feber började komma. men jag hade 1 herden in så ringa och väcka någon annan kl 3 var inte riktigt aktuellt, sen på eftermiddagen var både annan och monty lediga så jag jobbade då också. Då var jag riktigt dålig, blev lite bättre under slutet av mjölkningen. Idag är jag bättre men är sjukskriven, mest för att vila min kropp lite. Man ska nog inte jobba för många dagar med feber.

Jag har funderat på vissa saker om mig själv.

Varför är det att jag inte är äns sugen på röka lite weed, när resten av den unga världen ser det som en självklart ?

Fast det är klart om jag visste, så skulle jag kunna tjäna mycket pengar på det. för vilken föräldrer skulle inte vilja ha reda på den hemligten.

Hur kan det vara att man vill ha 2 saker samtidigt, Jag menar att jag vill kunna ta en öl varje kväll, men jag vill en kropp som en elitidrottare.

Jag upptäckte nu senast när jag var i qt att jag har nog la på mej några extra kilo, eller rättare sagt att jag har nog byt ut några av mina kilo har gått från muskler till fett. Första gång på länge som jag har funderat på hur jag ser ut. Så nu funderar jag på att börja träna lite igen, för att jag menar jag kan leva en ett cykelhjul på magen men att ha 2 svider. Nu kan det tyckas att jag gråter för ingetting, men till mitt försvar kan jag väl säga jag har mina egna krav min kropp, så kan ni ha era.

En annan spännade sak hände idag fick ett sms från Clarie från agentur. Hon har kanske hittat ett jobb åt mej. Har vi tur så kommer jag i närheten av christchurch, får bra betalt och sen efter några veckor träffa en lovande advokat eller en läkare(med en riktigt fin häck). Så jag kan slippa att springa bort mina extra kilo utan att jag kan leka bort dem i sängkammaren istället. De hade varit intressant att se hur mycket man saknar Sverige om är kär ?.

En annan sak som har kommit på att jag kommmer att missa är att den dagen efter Johan och Nilla har blivit föräldrar, så borde jag och johan sitta på hans ballkong med en 6 cl 12 årig jameson on the rocks och citronskiva i ena handen och en cigarr i den andra. Vi får göra det vid en annan höjdpunkt.

Jag kan erkänna att jag har varit sugen på whiskey hela dagen. nu ska jag försöka äta lite sen kanske sova lite.

15 April

Idag mår jag bra tror jag. Ingen feber i alla fall, Har pratat med Clarie från agenturen mitt blivande jobb var utanför stan Ashburton (1 h sydöst om christhurch)Här kommer nu lite fakta om farmen

600 kor

Mer ansvarfull position

Inte så bra mobiltäckning

Det går att ha modem, de visste ej om bredband.

Lönen ej bestämd än

Jag har varken sakt ja eller nej. Väntar på mer infomation och löne frågan är väldigt viktig eftersom att jag efter drygt 5 månader här nästan har lyckats med att spendera ca 50000 kr. Så därför behöver jag ett jobb som betalar bra, så jag kan fortsätta att betala min skuld hemma. Kanske köpa lite nya kläder.

Jag drömde en annan lite lustig sak inatt. Jag träffade en tjej från Frankrike på min nya farm, eftersom hon bara kunde franska och min franska inte är den bästa, så hade vi komnikationproblem, dvs jag fick öva franska med vg över internet för att komma vidare med denna fanstiska kvinna btw hon hade en kropp som Isabella scoropco hade i goldeneye. hela drömmen var lite som i filmen Love actulley med colin flirt och den portugiska städerskan.

Så här drömmar från alltid mej att undra; låt säga att hon ska bara vara kvar i nz några månader, sen ska hon flytta hem till säg Caen för att studera färdigt eller något ?

Följer jag med då ? för att vara helt ärligt så tror att jag hade det för att jag brukar vara lite va en toffel, menar hur illa kan det vara med ett år i fransk stad om man får krypa ner jämte en vacker flicka varje kväll ?

då kommer ju nästa fråga kan jag vara utan jobb och bara nöja mej med att vara hemma pappa eller räcker det med vilket skitjobb som helst för att hålla mej över ytan. är jag en sån romatiker eller så säker på mig själv att jag klara det. Hade varit kul att se hur mycket jag kan ta för kärleken eller hur stark min tro är på kärleken..

Vem i släkten skulle inte vilja gå ett bröllop på den franska landsbygen ? ser bilder från film med Rusell Crowe kommer inte på vad en heter nu

En del kanske undrar hur det kommer sig att jag är lite av en romatiker, jag skyller lite på alla romatiska filmer och sen all personlig utveckling och lite på mamma och pappa.

Helt off allting annat jag kom på härom dagen att jag ska döpa min blivande son till Reacher Emilsson

vad tycks ? jag tycker att låter coolt !

Ibland vill man bara komma hem, dra på ett mysbyxor och öppna en öl, få lagad mat. själv får jag nöja mej med att laga maten själv, dra på ett rena jeans och att titta scurbs och dricka jucie. Men jag ska inte klaga för att kan sitta här i lugn o ro i min egen lägenhet i helt annat land och dra ner mina byxor över halva röven ta på mej johans gamla sverigetröja som jag lånade någon gång för ett år sen(btw du får aldrig tillbaka den) och dra på anette galma keps. Att göra detta får mig att känna lite mer hemma här i nz.

15 April

Idag är en dag som alla för mej, men ändå inte för det är ju trots allt 2 dagar till Göteborgsderbyt och denna gång ska vi klä av gais. Det är 5 dagar till henke födelsedag, fan du börjar bli gammal lillebror, snart dags för att börja måla upp lite drömmar (glöm inte de små drömmar), för annans är du snart 30 år och gift. Sen är det 6 dagar kvar att blåvitt möter Aik och då kan vi förhoppningvis slå dem. Sen är 10 dagar kvar till att Mathilda fyller 11 år. Mathilda, du blir bara äldre men aldrig gammal, för du kommer alltid vara min lilla söta lillasyster oavsett hur gammal du blir. Min present kommer nog att vara lite försenad. För jag har inte skickad den än.

Jag hoppas att våren nalkas och solen skinner på er där hemma. här är vädret i status qou dvs det pendlar mellan 15-20 grader varje dag ungefär, det regnar ungefär 2 ggr i veckan.

Nu den 19,20 ska jag åka till qt som vanligt. köpa present till mathilda, säg hej då till lauren. hon ska åka hem till england den 26 april. sen ska Josh o jag riva stan den 19. Då har han förhoppningvis kastat ut sin hemska flickvän. så jag kan sova på hans soffa.

Sen har jsg 3 dagar ledigthet 1,2,3 maj då tänkte jag köra upp till Milford Sound och titta lite. Milfords sound är något som man inte får missa om man besöker NZ. Då ska jag ta med mej kameran och många bilder för er där hemma. Enkelt beskrivt ser det ut lite sen en djungel med växter och vattenfall, tror jag. Kanske jag även kör ner till invercagill och köper mej ett våffeljärn.

Sen har jag 14,15 maj ledigt, då åker jag nog till qt för en sista gång. tar farväl av stan som har mest rört min lever.. :) efter den gång kommer ett sammanfattade av stan queenstown i min blogg. Sen blir det hej då till josh och de andra i stan.

Sen den 25 maj packar jag mina väskor och reser österut mot Dunedin för ett par dagar, innan vi styr norrut mot Christchurch. Och vid denna tid har jag varit borta i halvår... kan ni fatta det hela 6 månader. Jag går in på mitt andra kapitel här. Vem vet vad som kan hända då ?

Johan sa en grej sist vi pratade. han sa : att jag hade åkt hit för att se om jag klarade mig själv. helt sant tror jag men jag har aldrig tänkt på det viset. Jag kan erkänna att den sista månaden har varit jobbig. Mest för att alltihop har varit i ett döläge. men nu när jag har ett nytt jobb på gång så ser man ljust i tunnel. Som vanligt har jag fullt av nya drömmar. Nya saker jag vill testa, kanske det blir ett bungy jump om jag klarar av att sammla mod till det. Kanske jag bokar in en snowboardweekend. Min nya farm kommer nog ge möjligtheten att visa att hur man bra jag egentligen är på mitt jobb. Oj, jag skulle kunna bli riktigt het på marknaden med bra betalt jobb och nyblivit självförtroende.

En annan sak har slagit mej. om man jag träffar någon som inte förstår svenska, när jag blir arg och frusterad och tänker alla de saker som man inte säger till en flickvän. dels för att man inte vågar och sen för att man vill inte diska resten av månaden. då kan jag säga dessa saker på svenska utan att hon förstår, frågan är då kommer det bli lättare för mej att glömma dessa saker då ? Eller kommer hon märka på tonfallet vad jag menar ? skulle kunna bli intressant, om de händer kanske jag skulle skriva en rapport om mänskligt beetende ?

Som ni märker har jag en massa fundering i mitt vackra huvud......

17 April

Har ni tänkte på att om man bor i liten stad så klagar oftast ungdomar över att stan är för liten eller hur men när man lever i storstad så rör folk sig i små områden. dvs att bor egentligen i en liten stad i storstan. Man skapar sina mönster och de föjler man. Så en stad är egentligen bara spännade när man flyttar dit för efter ett halvår så har man hittat sin favoritaffär, pub eller något annant och där håller man sig. detta kanske beror på att vi är vane djur. Frågan är hur mycket missar vi egentligen ? Så egentligen borde det inte vara så svårt att bryta sin vardag. För att om man tänker efter vad vet jag tex om Hässleholm, jag menar de ända gångerna jag har varit där är när man har åkt tåg eller spelat hockey. Det är likadant med tex kalmar inte åker till kalmar för att undersöka nattlivet, man kanske borde. Nej man åker till halmstad på midsommar och någon extra semester vecka. Nu till mitt problem....

I med jag har minskat världen så att åka till tex kalmar över helgen känns inte så spännade precis men att sätta på ett flyg till amsterdam över helgen lockar mer eller varför sätta sig ien bil åka 100 mil till jämtland när man kan hoppa på ett plan till Barcelona på förmiddagen och hinna bli full innan solen går ner i spanien.

Världen är liten så är det och Europa är jättelitet. Varför inte ta en lång helg Paris vid pingst tex ?

Jag tror att jag ska bli bättre på att utnyttja de långa helger vi har för vi ganska många varje år eller hur vi har ju påsk, pingst, midsommar, 1 maj, kristi himmelsedag och i år även 6 juni. Nu glömde jag särkert någon, men ni förstår vad jag menar. Nej vi är för lata för vi andvänder dessa lång helger slappna av eller gå på ikea för att köpa saker som vi redan har eller en ny tv för att impornera på grannen eller nått ? Vad skulle hända om vi istället för att "tävla" om teknikprylar skulle tävla om att se världen. Då menar jag inte 2 veckor i thailand. Visst är det skönt att vara iväg för några veckor om man behöver slappna. Nej, jag tror nästan att en weekend i Paris kan vara lika bra, eller en polenskryssing över helgen. Jag tycker att de borde ge mer semester på ett år. För tänk om man kunde utnyttja 4 långhelger varje år och ändå ha 6 semesterveckor kvar. På ett år skulle man kunna besöka Paris, Madrid, Rom och London. Sen ändå ha semester kvar för att åka till thailand och en skidvecka i Åre. Nu är det särkert några som tycker att det här låter väldigt dyrt, om för er som har barn skulle det bli dyrt, men här kommer de bästa, på långhelgerna är alla lediga dvs det är lättare att få barnvakt ! sen hur dyrt det blir ju på er själva jag tror att varje weekend skulle kanske gå 5000 kr per skalle eller nått dvs att de flesta jag känner skull kunna ha råd, men som allting annat handlar det om vilja. Så därför ställer jag fråga till er

Hur mycket lättare skulle det vara att stiga upp måndagsmorgon om har spenderade helgen i Lisabon ?

Vad säg om Paris midsommar 2009 vg ?

jag måste bara hinna med en snabbkurs i franska innan vi åker.

Henke, en kryssning till Newcastle inför istarten av permier league 2009 ? 24 timmar in en båt fylld av människor sominte kan dricka sprit, kan ju sluta hur som helst ?

Som ni märker är jag väldigt sugen på se Europa......

Over and out

With love


nya tankar


3 April

strax är den 3 april kl är kvart i 12. jag är tillbaka från invercagill. Det blev en en öl och en bio. Jag såg en romatisk komedi. Inte för att den var så rolig, men ändå bra. Jag gillar själva känslan runt film. Svårt att förklara. Jag fick ditt meddelande, syster. Jag saknar dej med.


Nu ska jag erkänna en annan sak och det är att jag skriver inte allt som jag tänker här längre. Jag har börjat att fundera på  vad jag skriver här. varför kan man ju fråga sig, det är väl för er skull men samtidigt vill jag inte skapa en blogg som beskriver mitt liv som ett vykort. För om man tänker på det så står det alltid samma sak på ett vykort. Man förklarar att man har det bra och sen beskriver hur bra vädret är, sen något personligt till dem man skriver till. så att den personen känner sig unik. Det är inget ont i detta, för jag gjorde likadant i mina vykort. Nej, jag vill ha en levande blogg. Där jag kan beskriva mina känslor för dagen och tankar, detta gör ju också att jag måste hålla lite på dem. För att de finns ju vissa saker i mitt liv som jag kanske bara vill dela med mina närmaste. Ja för folk som redan vet vilka tankar som finns i mitt huvud och som tycker om mig ändå. Människor som kan höra när jag vill ha råd, utan att jag behöver fråga. Sarah var en sån person, innan hon fick alla barnen. Sen sprang du iväg och skapade ett eget liv med Claes, utan att jag hann med på någotvis. Samtidigt klagar jag inte förhoppningvis är du lycklig de flesta dagarna. Jag är också ganska lycklig, när jag vill vara det.

Nej det finns nog bara en som vet alla hemligheter och som alltid har stötat mej i mina kriser de senaste 7 år och hon ligger förhoppningvis i Viktor säng och så där gullig ut som bara hon kan.


Ibland händer saker som inte borde hända pga olika omständigheter, som leder till svåra beslut och sen ibland under samma omständigheter till själv klara beslut.


Jag har varit med om många omständigheter, vissa ångrar jag och undrar om slutet hade blivit annolunda om de inte hade hänt, andra har jag aldrig funderat över.


Ibland är jag beslutsam för att sen växla till krävande, hur håller man sig beslutsam utan att bli krävande ?

Ibland är jag fri för att sen växla till att omotiverad, hur man sig fri utan att bli omotiverad ?


Jag vet bara att oavsett hur jag ser på mej finns det alltid folk som ser mej tvärtom. För att männikskor är olika. Frågan är hur mycket berörs man om man får reda på att man för krävande eller att man för omotiverad ?


Där har ni några tankar att fundera på !


Nu ska jag sova


5 April

Igår sov jag halva dagen dvs att jag kröp ur sängen vid elva tiden. Efter lunch så namngav jag alla bilder jag har tagit. Sen var eftermiddagen ungefär som vanligt. Sen efter jobbet lämnade jag in timmarna för de senaste 2 veckor. Teisha (mike fru) frågade om jag vill stanna för middag, de skulle ha lasange. Jag sa givetvis ja. Då tyckte Mike att jag kunde hjälpa honom att packa ihop lite saker som de skulle flytta till nya hus. Sen åt vi middag, pratade och drack några öl. Sen vid halv 8 var det rugby på tv. Jag blev sittandes hos Mike till kl var halv 11. De är hur trevliga som helt.


Så när klockan ringde i morse vid kvart i 3 var jag ganska trött, så nu jag skulle åka hem för frukost, hade jag en sak i huvudet, det var att skruva upp element, en snabb dusch för att krypa ner i sängen och somna. Då kom Monty och sa att vis skulle kontrollera något efter frukost. så min sömn för vänta lite.


Å syrran nu när du har börjat lyssna på winnerbäck i din mp3 så kommer några låtar som du måste ha med

Se dig om

Stort liv

Ingen soldat

Lång dag

Någonting större

En svår och jobbig grej


6 av lasses underverk.


6 Apri

Idag hade jag 2 herden in. Sen Monty kom tillbaka får sin ledigthet har han varit på bra humör. Vilket är skönt för mig, för då slipper jag oftast att vara i sheden. I kväll har jag tvättat min kläder, dvs även mina ladugårdkläder, för imorgon har jag en sen start dvs kvart över ett. Så de hinner nog torka, sen har jag också tvättat mina vanliga kläder. Nu så här efter 3 månader kan jag erkänna att jag börjar bli lite sugen på att köpa lite nya kläder, så det blir nog en ny tröja eller en skjorta.

Vad det gäller mitt nya jobb har jag inte hört något dvs att min agentur inte har hittat någon farm för mig än.

jag tänker undrsöka lite varför nu när jag ska vara ledig. Sen ska jag köpa scurbs säsong 6 och Dido cd lifef for rent. Jag behöver lite ny musik i min laptop. Sen ska jag gå på speed dating på tisdagskvällen. Är riktigt sugen på det faktiskt. Förra veckan var det Texas holdem poker på det ena stället och jag oc josh skulle gå, men glömde vi bort det. Jag var riktigt sugen på att spela lite poker, jag har ju inte gjort det på 3 månader.


När jag tänker efter så är det mycket jag inte har gjort på 3 mån. Vissa saker undrar man ju över tex vem teatas med thessan över henne tv tittande på one tree hill eller vad det heter eller vem ser till att mathilda inte kryper undan sina sysslor eller vem brottas med vg så att fortfarande inser att att han är liten och klen... :)

Vem påminner henke om att han inte har något liv ?


Dessa saker är såna saker som jag brukade göra för att roa mig själv. Jag vet att det aldrig tyckte om när jag jobbade helg hemma eftersom jag tvingade dem att arbeta. Jag satte henke till göra stigs, jag hade vg till att göra något jobb som jag inte hade hunnit med och sen att göra middag. Thessan fick alltid gör middag den dagen hon var hemma. Mathilda fick alltid göra fika, duka  och tömma diskmaskinen. Lustigt nog var det oftast mathilda som man fick tjata på. Men de blev bättre på att sköta sina sysslor för varje helg som gick.


nu kanske jag skulle försöka sova lite.


over and out

love you all





27 mars- 3 april

27 mars

Nu är jag hemma igen. Efter 2 dagar i queenstown som inne höll mindre alkohol än vanligt. I onsdags kväll hamnade jag hemma hos josh, han och flickvänen gjorde ljus. Jag köpte ett 12 pack öl. Vi pratade skit och bara umgicks. Jag sov på hans soffa. josh skulle iväg nästa morgon vid 6 tiden. Jag steg också upp då. Vi gjorde sällskap ner till stan. Jag bestämmade mig för att hitta ett cafe, lyckades inte hittade en pub som fortfarande var öppen.... kl 7 på morgon (händer bara i QT). jag gick in och tog en rom&cola till frukost. Väl inne i baren hittade jag Rob skitfull, han bjöd mig på en svart sambuca. Puben stängde vid 8. Då hade cafeerna öppnat. det blev frukost med Rob ner Joe's garage. Sen gick mot internetcafe för att prata med er där hemma, Rob följde med mej, samtidigt som han frågade varje människa vi möte om de vill följa med och ta en öl... Vi skildes åt vid cafet, Rob skulle iväg och köpa weed.


Tog lunch vid 12 tiden, det blev en bakad potatis med tilbehör och en kilkenny. Jag blev kvar på Pog mahones till midnatt. Hade en kanon trevlig kväll. En annan engelska tjej helen, som jag har tagit några öl, skulle åka hem, så igår var hennes sista kväll. Så från kl 6 på kvällen satt jag, josh och hans flickvän, larry o hans bror daniel, francis och lauren, jenny och så klart helen. Att sitta vid ett bord med 9 männiksor som man egentligen inte känner och ta en öl. samtidigt som man utbyter erfarenheter  är en skön känsla. Då längtar man inte hem precis. På något fyllde jag med en varm känsla. det blev många historier på 6 timmar och mycket skratt. Så här 3 månader in på min resa, måste jag säga att lära känna nya människor är en sån härlig känsla. För på något blir världen mindre, tryggare och vänligare. det blev ytteligare en natt på Josh soffa.


28 Mars

Efter ha jobbat en dag efter ledigheten har jag drappas av fotbollfeber. Ni som inte vet om det så börjar Allsvenskan på söndag. Mitt kära IFK Göteborg spelar på måndag, borta mot malmö. Jag ska låna intermet av Mike, så jag kan lyssna på radiosporten via nätet. Vad det gäller matchen, tror jag att det bli en jämm match. men jag tror att vinner med 2-1. Jag tror på vinst mest för att Rolle behöver nog mer tid för att få igång malmö. Ifks en skada som stör att Adam Johansson fortfarande är knäskada så därför blir våran vanligtvis starka backlinje lite svagare. här kommer en trolig startelva

                                                                Christiansen

N.Alexandersson                 Bjärsmyr                                Sigurdsson           Jonsson

D.Alexandersson                 Olson                     Svensson              Hysen

                                Wallerstedt                                          Wernbloom

Lite berorende på hur matchen utvecklas kan jag tänka mej att både Ranegie och Karisik kommer att bli inbytta, kan även Jonathan Berg. eller Råttan om Alexandersson bli för trött.

Jag läste på lite nu när jag var ledig. Hörde att Ralf tippade blåvitt 3, medan Wernersson tippade ett nytt sm-guld till blåvitt. Men ska bli intressant att läsa vad Simon Bank och Mats Olson tror om Allsvenskan i år. Själv tror att det handlar om 4 lag i år. Aik, Kalmar, Djurgården och blåvitt. Dessa lag kommer att 4 i topp och sluta med 5-7 poäng mer än lag nummer 5. Varför jo för dessa lagen har inga direkta svagheter. På platserna 5-9 tror jag dessa lag hamnar, Elfsborg Helsingborg, Hammary, Malmö och Halmstad. För Elfsborg har forwardsproblem, Helsingborg borde kan slopa banan med de flesta lagen i allsvenskan men det börjar lukta lite Newcastle över Helsingborg. Så mest synd är det nog deras fans. För deras klubb inte var i bättre balans när de fick Sverige bäste spelare mer eller mindre gratis måste svida något fruktansvärt hos dem. Jag kan tycka att de var lite synd för fotbollssverige också. För i år blir nog Larsson sista i Helsingborg. Hammary får problem utan Eurguen, vem ska styra spelet för Hammarby nu ? Malmö, Vem ska hålla ihop försvaret när Anders Andersson är skadad ? Halmstad kommer att börja dåligt, men om Bahne kommer tilbaka efter sin knäskada efter EM så kan de bli en rolig höst för alla som håller på HBK. Dessa saker avgör varför de lagen inte kommer att vinna tror jag. Men bottenstriden kommer att bli jämm. Årets flopp kommer att bli Gefle. för att tror inte att Oremo kommer att hålla i år. Ljungskile och Sundsvall kommer att få jätteproblem i år. Inte minst för att de är så många "bottenlag" och av dessa bottenlag har ljungskile och sundsvall tunast trupp. Vad jag menar med att de är för många bottenlag är det att kommer inte att räcka att sno poäng från topplagen utan de kommer att handla om att slå de andra botten lagen.


Och så här slutare allsvenskan 2008

1. Ifk Göteborg

2. Aik

3. Djurgården

4. Kalmar

5. Malmö

6. Helsingborg

7. Elfsborg

8. Hammarby

9. Halmstad

10. Gais

11. Gefle

12. Trelleborg

13. Ifk Norrköping

14. Örebro

15. Ljungskile

16. Sundsvall


Detta var nog allt för idag.


30 Mars

Idag är mammas stor dag. Bara 10 år kvar till pensionen, njut av dem. I morse var jag riktigt jävla trött. men jag kom ur sängen på någotvis i alla fall. annan shar det väl inte hänt så mycket. mer att rikard var riktigt dåligt humör i morse, men det släppte under dagen. Däremot har Monty varit på riktigt gott humör sen jag kom tillbaka.


Jag var kollade in Queenstown hockeyrink nu när jag var ledig, laget heter Queenstown Rangers och vann NZ hockeyliga 2006. Har varit riktigt sugen på lite hockey. hade tänkt att jag skulle sätta upp en annons för att få ta på ett par gamla skridskor.


De senaste dagar har min  svenska börjat att bli sämre. idag när jag skulle skicka sms med henke. Jag ville han skulle tippa allsvenska. istället för att skriva mitt tips försökte jag skriva min tippning. lite illa är det faktiskt. Och i fredags när Josh underade om han kunde slaga hos mej om han kom till sverige. Jag sa förstås, sen när funderade på det, slogs det mej att de skulle känna lite lustigt att presentera honom på svenska, eller att beställa en öl på svenska.


Ska jag vara helt ärlig så trivs jag bra med det engelska språket. I vissa lägen känns det mer naturligt än vad svenskan gör för tillfälligt, jag kanske kommer hem och låter som Peter Goverde.... haha


1 April


(Varning för detta inlägg, innehåller dåligt humör och fula tankar !)


Denna dag hade en möjlighet att bli den bästa på länge, men den blev mycket sämre istället. Mike lånade mej internet, och jag fick höra andra halvlek mellan Malmö vs Ifk Göteborg. En stor seger till mitt kära ifk var en sak som hade kunnat gjort den här dagen kanon. Istället blev det 1-1 och blåvitt var inte ens bra, men våran nya målvakt gjorde succe och bevisade att var värd sina 3 miljoner. men det var skönt att va på internet i flera timmar. Bye the way vi byter till sommartid den 6 april här. Sen vid middags kom en lastbil med Zinksulfat och varken monty eller richard var i närheten. Så jag skickade upp honom till sheden, för att sen hoppa in i traktorn och då kom monty. Jag fick inte lasta av, eftersom jag bara hade och cititera monty " because you have only been on this farm for 10 min or so, and if you would break something it will be my as" Ska villigt erkänna att den sved, och ni som känner mej vet att jag surade resten av dagen. Är fortfarande lite tjurig, såna här saker får mej att fundera på att göra som alla andra gör i queenstown, man skiter att gå till jobbet. Varför kan ingen fatta att jag kan redan allt som det innebär att vara djurskötare i detta jävla land. Ska försöka få en dag extra ledigt nu nästa gång jag är ledig. sen ska jag prata med Mike, för nu ka jag bara in den traktorn. Jag hade ingen aning av att skulle mötas av dessa problem, när jag åkte. Ibland får jag känslan av att åka hem och få den respekten som jag förtjänar, idag var den känslan stor dels för att då hade vg och åkt till götet och gått på derbyt mellen IFK-Gais. Men någonstans i mej finns den viljan att avsluta något, att inte ge upp och hur banalt hade inte varit om man spenderade 3 månader utomlands, för att sen bara ge upp och åka hem. Nej nu är det bara 8 veckor kvar av mitt helevete här. Sen hoppas vi på att jag kommer till en farm som respektera min kunskap.


jag kom hem efter mjölkning somnade av tjurighet och nu sitter jag och klockan är halv elva och jag är klarvaken och hungrig. Så nu har jag gjort 4 varmmackor. Sen jag kom till denna farm har jag bara fått 3 komplimanger, 2 av dem från Mike och den andra från den trevliga engelska flicka som jag nu har lärt mej att hon heter Helen. Om ser lite skämtsamt på det hela så är det den komplimangen som har betytt mest. Jag kan leva med att vara en slö arbetare och men inte med att vara dålig älskare, där går liksom gränsen. tur att sex fungerar på samma sätt oavsett var man är i världen.


Denna dag räddades lite av att en vacker veterinär kom på besök. Men tony (den nöten) skickade ner henne till mike, innan håkan hann titta närmare. Hon letade efter Monty, men de träffades aldrig. ska kolla med mike om han pratade med henne.


Sen hade jag väntat mej 2 nya mail från dammark, men inkorgen var tom. kändes lite tråkigt var väntat på de mailen ett tag. Sen har jag pratat med Olai, min galme vän från linköping. Han tackade för vykortet, annans var de lugnt i linköping. Nu ska jag äta sen ska jag försöka sova någon timme till.

för att avsluta med något vackert

Vi är blåvitt, Blå,vita från Göteborg

Här är bästa laget från kusten vackra stad

Vi kallas änglarna och vi ska sjunga för lag !!


2 april

Jag var riktigt trött när klockan ringde vid 4 i morse så jag snozzade till kvart i 5. Jag skulle ha börjat halv 5 enligt schemat men andra herden var så nära sheden att jag kunde ligga lite extra. Sen när jag hämtade the emptycows så tog bensinen slut i min fyrhjuling. jaja tänkte slår väl över den till reserven och får jag tanka på vägen hem, men den idioten som hade haft fyrhjuling innan hade redan slagit över till reserven för att sen ge fan i tanka. hur korkad få man vara.. så jag blev stående där på åkern, och gå tillbaka till sheden. sen fick  jag puta ner fyrhjulingen till bensintanken. Mike kom upp till sheden för att hämta 2 kor som skulle åka iväg. Han skulle kolla om jag kan vara ledig den 10 april också, sen sa han att jag kunde få låna internet flera gånger om jag ville. vilket är kanon, då kan jag lyssna på fler matcher som blåvitt spelar.


Sen frågade jag vad den vackra veterinären ville igår, vilken sa Mike. jag förklarade vad som hade hänt, men Mike han inte träffat henne. sen ställde  jag frågan hur gifta de var egentligen för här kommer en vacker kvinna och de märker inte ens det ? vilket fick dem att erkänna att det var ett dåligt tecken.


Min eftermiddag blev intressant dels för att det väckte lite drömmar hos mej och lite nya tankar. Jag kollade lite med Richard, om när han fick köra traktor. Han sa direkt, sen berättade han att han hade jobbat i Perth i Australien. Han hade kört en 360 hästar John Deere där, han och en kille till jobbade 12 timmars pass. Att höra såna historier ökar min vilja att jobba några månader i Australien. För att jag har en liten känsla av att mina pengar kan ta slut under Australien Open. och då känns det bättre att jobba ihop sin biljett  istället för att be min lilla mamma om dem.


Sen fick jag en annan sak på huvudet och det är det här med tatueringar. Jag har längre velat ha en, men jag har aldrig riktigt vågat eller veta vad jag vill ha. Har länge funderat på en Ifk tatuering eller att ha ett stort M för moderat eller att göra en familjen grej med mina syskon ex skriva Emilsson på japanska på axlen. Men jag har svårt att se att sarah vill ha en tatuering och sen är det jag kan inte ta beslut om det nu, för thessan och mathilda är små för att såna beslut. Idag fick ett sms får min tyske vän Gideon, där han berättade om sin nya tatuering. Man blir lite inspirerad. Om jag hade gjort en tatuering i dag som hade det blivit en Ifk Göteborg. Fick precis ett nytt sms från Gideon han hade tatuerat den NZlänska silver fjäder och det hade bara kostat honom 200 $ inte så farligt. Man blir sugen alltså.


3 april

Ännu en trött håkan kröp ur sängen vid kvart i 4 i morse. Morgon gick helt enligt planerna, dvs säga att frukosten stod på bordet ungefär vid 8 tiden. Vid 12 ropade Mike på i radion att vi skulle kasta i oss lite lunch för att sen komma upp till sheden. Vi har den senaste tid fått många anmärkningar på mjölken, bacterier och sporer. Så Mike hade ringt efter ett företag för att hitta problemet. Nu hade han hittat det och vi skulle då tvätta vissa saker i sheden. Jag anlände först vid halv 1. Sen tvättade vi med starka medel, dvs frätande medel. VI var klara vid 2 tiden så jag fick hämta 1 herden, jag tog Mike stora fyrhjulingen, det är atomatare, 4 hjuldrift och den går fort. Vi borde ha en sån hemma. den är väldigt roligt att leka med.


Sen när Richard kom med den andra herden glömde jag att byta grindar vilket gjorde att de första 20 kor från 2 herden gick mot den 1 herden. Vilket gjorde att jag fick springa, och korna här springer gärna så för att komma runt dessa 20  fick jag springa säkert 500 m innan de gav upp. Då menar jag inte jogga utan 500 m i max fart. Inte att min kondition var så bra innan jag åkte, men 3 månader supande har inte gjort den bättre, det kan jag lova.


Nu är min mat klar och sen ska jag köra till Invercagill för att ta en öl eller se en bio.

over and out


RSS 2.0