Sista veckan hos Mike o Teshia

Sista Veckan hos Mike

Nu hade jag tänkt att jag skulle försöka summera mitt första halvår utomlands. Fast jag vet inte riktigt hur. Men på några vis jag nog inte samma galma håkan längre, jag har nog ändrats en hel del. På några vis har jag nog blivit äldre medan andra har jag blivit yngre. Min uppfattning om världen har ändrats, men mest har nog min uppfattning av sverige ändrats.

Den sista tid har jag saknat pappa mer än vanligt, dels för att Mike gav mej en massa jordbrukstidningar, och då insåg att jag har ingen att prata jordbrukpolitik med. Sen har våran radiostation i sheden spelat låten heaven is a place on earth.... en underbar låt en av pappas favoriter. Sen kan det ju beror på att jag inte har pratat med honom sen typ febuari.

Sen har jag sagt hejdå till queenstown, så kanske mitt supande lugnar ner sig lite, lillebror skvallrade att en del var oroliga för mitt supande. Jag kan då meddela jag har nog mer koll på mitt liv nu än vad jag någonsin har haft. För jag har mer harmoni i mitt liv än vad jag trodde var möjligt. De sista veckorna har allt runnit av mej som vatten. Monty fick ett utbrott på mej härom dagen, så jag stängde av öronen och lät hans galla rinna av mej. Jag har koll på mina känslor, bara för att någon är sur på mej så tänker jag inte låta honom förstöra min dag.

Igår körde jag till invercagill, och satte mej på ett internet café. Passade på att läsa mitt nya mail om min nya farm, tydligen ska jag jobba 6/2 dvs jobba 6 dagar och va ledig 2. men under kalving blir det annat schema, tror jag (jag fattade inte inte riktigt vad de menade de). jag ska bo ihop med 2 andra. Det känns som en för mycket om du frågar mej. men vi kommer att dela på elkostnaden och internet. och det är ju positivt. Var det inte så mycket ny information.

Sen ringde jag pappa på hemtelefonen. Vi pratade i en hel timme och för en gång skull så förhörde jag honom inte utan vi pratade. Han verkade ha koll på de mesta, och sen fick höra hur det var med SG och Anders och Greta o Dahlström. Sen berättade han att Fredrik och david hade varit där och hugt färdigt veden. På någotvis så gick timme väldigt fort.

Så i efterhand så blir man lite sugen på att åka hem. varför ? Ja, inte för att jag saknar er mer idag än igår. nej det handlar mer om att de finns så mycket att göra hemma, så många projekt. Hela våran gård är ju ett helt projekt. det handlar inte om att jag inte tror att pappa klarar av dessa projekt, nej de handlar nog mer om att jag vill bestämma och komma med egna ideer.

Idag är det fredag och jag har 2 dagar kvar. Igår var jag med Mike i Mossburn. Jag tycker om att arbete med Mike. Jag börjar nästan tro att han är den bästa chefen jag har haft. För att jag hittar inga svagheter, han har en otrolig repeskt för djuren, han är väldigt lätt att jobba med, och han förklarar väldigt lätt och nogrannt och sen ger han mej tips hela tiden. men framför allt är han SNÅL. Igår sa han att det är lätt att ha upp till 3 anställda, men sen blir det svår för att har du mer än 3 anställda så måste de komma överrens och sen måste helst deras fruar också komma överrens, annans kan det bli hända grejer. Men har man bara 3 anställda så behöver de bara tycka om mig.

Sen pratade vi ensilage i mossburn, det har gått mögel i det och då kom vi in på att det på vattenhalten i ensilaget. det lite konstigt att de timmarna i bilen med mike, då lär jag mej många saker. så därför har jag bestämt mej för att hålla kontakten med Mike och hans familj. För man behöver nätverk för tänk om jag kan ta alla goda egenskaper från dem alla. Tex om man kan ta Pappas nödlösningar, Anders lugn o stillsamthet, Gunnars affärsinne och sen Mikes snålhet och organisiation. Då kan man lungt säga att jag har en bra grund att stå på.

Idag är det lördag, jag har inte jobbat en enda timme idag, jag sov till 10 sen har jag bara packat mina saker. Igår kväll kändes det lite vemodigt, jag funderade på om jag ha lärt mej mer om jag hade stannat hos Mike. Körde till Invercagill, bara för att skingra mina tankar. insåg att mina pengar håller på att ta slut. Såg Indiana Jones filmen, blev lite besviken faktiskt. men sen har jag inte sett de gamla Indiana Jones filmerna på särkert 8 år heller. Satt på interent några timmar. lyssnade på Winnerbäck nya singel, en helt okej låt ge mej några veckor att få den att smälta in. Pratade lite med Gunnar men det bröts hela tiden så det gick inte så bra.

Jag läste även emailet från Clarie, en av dem jag ska jobba ihop med är en 21 årig kiwitjej, sen såg jag att ja även ska bo med henne. så här långt in i mail trodde jag nästan att jag hade fått jackpot, men sen såg jag att jag även ska bo i hop med hennes pojkvän också. Nu sitter jag här och funderar på om jag vill att hon ska vara snygg eller inte. Fördelen med hon är snygg, är ju att hon har förmodligen vackra vänner, nackdel är ju att jag är inte direkt känd för att låta bli andras flickvän vara. jag har kommit framtill att bara hon inte är korkad. Sen kan man gissa att hon stora bröst för det avlar de på i Nya Zeeland. Sen kommer jag ha en chef till 15 Juni, för att sen få en ny. Verkar som att jag kan få en kvinna som Herd manager, kan bli intressant.

Imorgon väntar kanske 4-5 h arbete sen sägar jag Tack och hej. På väg mot nya äventyr.

Nu har jag sutit här och ch läst några gamla blogg inlägg. Måste väl ändå säga att jag är ganska nöjd med hur jag sköt mitt bloggande under mitt första halvår. Det har varit lite sämre med email till folk, men jag får bättra mig lite. Sen börjar det väl bli dax för nya brev till farmor och mormor.


Milfords Sounds


Milford Sounds

Nu har jag gjort det som alla har sagt till mej att borde göra innan jag flyttar norrut. Jag har varit i Milford sounds. Vad ska man säga så efteråt, mer att än det är en upplevelse. Bara resan dit är egentligen tillräckligt, för man passerar igen som många olika landskap. Man har stora betesmarker, stora vildmarker, sjöutsikt och tätta skogar, berg och dalar.


Själv får jag en känsla av hur liten jag är. För jag står på marken och berg är så höga, men för jag en känsla av liv och frihet när jag står mellan de stora bergen. Låter kanske lustig men det känns som att världen blivit större på någotvis. Jag köper en kryssningsbiljett, för mina sista pengar. Kryssning innehåller det mesta vi ser sälar, dricker vatten från ett vattenfall och får reda på att det är den snabbaste växtande regnskogen i världen. Jag träffar en trevlig misonnär från holland, vi pratar fotboll, religon och resplaner.

så efter 3 timmar tur på båten sätter jag mig i bilen och kör de 30 mil hem igen.


Nu sitter jag här i min lilla lägenhet igen och dricker en öl. Jag tog över hundra bilder under båtkryssning. jag ska försöka skicka dem till så många som möjligt. men det går inte att beskriva vad jag har sett varken med bilder eller med ord. men jag kan säga att båt kryssning kostade 450 kr och den var värd det !


Filmer


Filmer


Detta inlägg för många av er där hemma kan bli ett banalt inlägg, men jag bryr mig inte så mycket.


Efter ännu en kväll med en bio och en romantisk komedi, sitter jag här upplyst och lycklig som vanligt. Detta har gjort att jag började fundera på om de finns någon annan som är så lätt road som jag. För mig räcker det oftast med en bra film, blir ofta en romantisk komedi eller en true story. Jag har räknat ut varför, det handlar inte om att jag glömmer mina bekymmer eller att jag kan försvinna in i en dröm värld.  Nej det handlar om filmer ger mej hopp ! Så enkelt  är det, för vad brukar hända i romantisk komedi, jo antingen gör kille eller tjej något korkat eller så gör båda det, men till slut får de varandra ändå eller hur ?


Det som gör att de alltid får varandra, är att någon gör comeback, någon av dem säger till sig själv att inte ge upp, eller så sväljer de sin stolthet och bestämmer sig för att bevisa för den andre att jag är värd dej !

Eller så är det någon i deras närhet som förklarar för dem att de har varit korkade, och sen lyssnar den person på den åsikten och inser att den har varit korkad.

Dagar som denna undrar jag om finns något som man inte kan göra comeback i från(så vidare att man inte dödar någon).  För att de är jävligt svårt att tycka illa om någon, som man har älskat på någotvis. speciellt om den person sen gör att för att bevisa sitt misstag bara var ett misstag. Men att göra comeback, så finns det klart en massa olika grader, vissa saker kanske räcker med att säga förlåt, medan andra kanske kräver att man visar att man är värd dem igen.


Men själva grej är att de är aldrig för sent, man kan alltid komma tillbaka.


Undrar vad som skulle hända om tex Isarel sa nej vi ska inte ge igen, vi ska öppna våra gränser, alla är välkomna, vi kommer att utreda alla brott men alla är lika inför lagen.

Vad fan skulle Hamas göra då ?

I början skulle de väl bomma satan, men om ingen brydde sig, hur lätt skulle det då vara att rekrytera nya självmordbommare... de skulle bli ungefär som att ta en dynamit gubbe och traska ut i skogen för att sen spränga sig själv. känns mycket svårare att sälja in en sån grej.


Finns en film som heter my last kiss, som förklarar just detta med comebacker väldigt bra.


Nu ska jag sova lite, drömma något vackert och vakna lycklig


Idag hände något underbart....... jag kom in i butiken och där såg jag den... 30 sekunder senare hade jag i min famn och jag var som ett barn på julafton....


Låt mig förklara

I dec 06 satt jag i min lägenhet i Liatorp och var inne på quicktime sida på internet och tittade på traliers för kommande filmer. Då såg jag den första gången, en underbar tralier, såg att filmen var baserad på en bok. Det tog 2 veckor för Älmhults biblotek att få hem boken. Efter 2/3 in i boken förstod jag, poletten trillade ner och efter den stunden så blev mitt liv mycket lättare. Vad gjorde jag då,när jag låg där i soffan helt upplyst av livet, jo jag ringde johan, han sa gratis. sen pratade vi en stund om vad som hade hänt. Lycklig som jag var kunde jag inte hålla käften utan jag körde hem till henne och förklarade vad som hade hänt och vad jag hade upplevt. Hon tittade på mej som jag var en utomjording och sa jaha. Jag förstod ingetting, blev nog lite frusterad att hon inte förstod själva grejen. Så jag försökte förklara.... men på någotvis framstod jag fortfarande som den korkade. Sen ringde Morgan och jag förklarade vad som hade hänt, han sa också gratis efter en stund förstod jag att människor som inte har läst böcker som handlar personlig utveckling hade svårt att förstå vilket framsteg jag hade gjort. När hon hörde detta blev hon ju inte gladare eftersom på det sättet jag sa det, fram gick hon som en idoit. Hela kvällen fick jag sota för det, men lustigt nog kunde inte röra min inre lycka. För jag var genuint lycklig......


Om ni vill ha reda på vad jag förstod i boken så LÄS den.....Boken heter Way of the peaceful warrior


Så vad var det jag såg idag då, jo det var filmen. Filmen heter peaceful warrior


Om ni/du vill göra en vanlig kväll till en underbar kväll så hyr den !

Om ni/du verkligen fånga filmen kan ni/du göra hela veckan underbar. !

MEN om ni/du vill förändra era liv så köp/låna boken !


Ett citat från film

"The journy is what bring us happines, not the destation"


13 Maj

Idag var en annolunda dag här hos mej. Jag hade en sovmorgon, men jag hade lovat Mike att hjälpa honom med några kvigor i Mossburn. Så efter frukost traskade jag bort till Mike, men han var inte hemma, så jag skickade ett sms till Mike och undrade när vi skulle åka. Vid halv 11 ropade Mike på mej i radion, och sa att vi skulle åka kl 11 och att jag skulle äta lite innan. Istället för att köra till mossburn, så skulle vi vacinera kalvar någonstans i ödemarken. Vi vacinerade 400 kalvar på 2,5 timmar. På den farmen där kalvar var hade preccis blivit köpt, av Mike partner Craig för 12 miljoner $ !!!!!

Farmen är på 500 hektar. Det gör att ett hektar här kostar ca 120000 svenska kronor.

Jag säger bara om någon erbjuder dej det pappa så sälj för fan.


Det roliga med den här nya farmen är att det 2 farmer som har gått ihop för att köpa den farm för bara ha den till fora upp de kvigkalvar som de båda farmerna får.


vintern ar har

hej pa er dar hemma. Mycket har hant sen jag skrev sist, jag har verkligen fatt kanna av den nyzeelanska vintern. Direkt efter min ledigthet slog den till, med -5 grader. Och nar man ska satta pa 50 kalla mjolkmaskiner, det ar nastan en omojligthet eftersom att ens fingrar ar stela frusna. Det vader fortsatte 3 dagar, men nu har akta smalansk vinter, ni vet vad jag menar gramulet 7-8 grader och regn. Jag trivs battre med detta vadert.

Sen har jag ett nytt jobb klart, det verkar som att jag har fatt igen alla mina krav utom min lon. Den gangen har jag inte varit sa inbland. Min agent ringde bara och sa att hon har fixat ett jobb at mej i genom en annan agentur.  Lonen ligger nagonstans 2400 $  i manaden. jag trodde att lonen var forhandlingsbart, sa jag skickade ett sms till agent och talade om for henne att jag tanker forsoka att handla upp den lite. Av nagon anledning fick hon lite panik eller nagot och borjade ringa och skicka sms. Vi far se varfor imorgon. Jag har ju insett att jag garna vill kontrollera alltid som hander. Sa fragan hade jag varit mer njod med lonen om jag hade forhandlar fram den ?

Den nya farm ligger bara 3 min fran staden Ashburton. Jag funderar faktiskt pa att borja trana pa ett gym dar. Jag fick ett mail i veckan, som fick mej att fundera.
Varfor blir alltid ens ex vackare efterat, jag menar varfor gar de inte 20 kilo istallet ?
Just har jag mer ol i kyl an mat... sen har jag hittat nagra underbara kakor.....
Men i ashburton kan jag ju trana pa gym, sen har de en stor videobutik..... sa da ska jag hyra alla filmer jag inte har sett,
For om jag orkar tranar pa ett gym sa traffar jag ju manniskor som jag inte annans inte skulle traffa.

Sag en riktigt fin hack i veckan, hon kanske var 17 ar gammal, och sa desperat ar jag inte..

Nasta veckan blir det nog en trip till milford sound , for jag ar nastan pank...

ett filmtips larry gifter chunk vet inte vad den heter pa svenska, men det ar adam sandler, kevin james. Sen ar ju den underbart vackra kvinna vid namn jessica Biel med....... oj vilken hack..... det ar nastan sa man borjar grata
ps filmen ar riktigt rolig ocksa.

nu ska ajg pa bio what happen i vegas med diaz och demi moore pojkvan...
 
bye the tack for vandning blavitt,nu kommer guldet hem till gotaplastsen igen

hej pa er
\love you all

langtan har slappt

22 April

ikväll körde jag till invercagill, för att gå bio och för att ta en öl. Jag passade på att även läsa om blåvitt förkrossande seger över råttorna från solna. Vissa saker slår en ibland, hur man till exemple kan tappa respekten för någon totalt över något de säger. Låt mig förklara människa jag har tappat respekten för är Josh flickvän shaniey. Jag visste ju redan att hon inte var smart, först för att hon påstod att jag hade dåligt inflytande på Josh, sen för att hon bad en vän från England att skicka lite drogfritt urin till henne så att hon skulle kunna klara ett drogtest på jobbet  ! Så ni förstår så gillade jag inte precis, men i söndags sa hon några ord som gjorde att jag nu med gott samvete kan kalla henne för en fullständig idiot.  Detta sa hon, jag citerar:

Josh, can you call your mother so i can ask her what job she thinks I should take ?


Låt mig förklara. Shaniey hade varit på 2 arbetsinterjvuer, och bägge vill anställa henne och hon hade svårt att bestämma sig.

Jag kan nästan lova alla er där hemma som läser detta, om hon hade varit min flickvän det, så hade hon varit singel just nu. Så mamma ett sånt samtal kommer du aldrig att få, allafall inte från någon av min framtida flickvänner. Hur jävla lågt för man sjunka ? Nu ska visseligen Josh mamma var smart men någon jälva gräns får man ju ha. Det är förstås mycket i deras förhållande som jag inte fattar. jag tror de bara är tillsammas för att är rädda för att vara ensamma. Jag menar de finns ju vissa saker som man inte tilllåter sin flickvän/pojkvän att göra. här kommer några:

Ge fan i min mobil

Ge fan i min dator

Lås inte ute mig hur mitt hus


Den sista låter illa eller hur, men i söndag när jag och josh gick när på stan för att köpa öl, för att sen gå hem och dricka dem. så hoppade vi att gå hem för att istället gå ut i stan. så när vi väl vandrade hemåt vid  3 tiden på morgon. var hans lägenhet låst, även balkongdörren som de aldrig låser. Det hela slutade med vi hittade ett fönster som var lite öppet, som vi kunde krypa in genom.  Sen ställde hon till med ett jävla liv. Att hon var sur kan jag förstår. för jag menar att vi kunde ha meddelat henne att vi skulle stanna i stad, men josh ville inte. Just då menade hon att josh skulle sova på sin egen soffa istället för i hans egen säng. Men det köpte han inte, utan han sov i sin säng.


Sen har jag pratat med min eventuella nya chef. vad kan jag säga....

han har en 50 karusell, de jobbar 11dagar/3 lediga, skulle få bo med en kille från irland, de har röda kor, och det är en fast telefon linje till vårat hus. och till december ut, farmen ligger 25 km från ashburton.


Men vi har inte pratat lön än. så jag vet inte vi ska skicka lite mail här i veckan sen får vi se hur nöjd jag blir. som den snäll man jag är så skicka jag ett  sms till min agent claire att fortsätta att jobba på att få tag på en annan farm, etfersom jag vill ha val möjligheter... Jag hoppas att jag är den mest kräsen arbetare i hela nya zeeland.


En annan lite roligt grej hände idag, jag stod och pratade med mike  imorse, då han helt plötsligt frågade hur pappa klarar sig där hemma. Bra tror jag, han tycker nog att de är skönt att sköta sig själv igen. Mike bara skrattade. jag frågade varför han skrattade... han sa att han förstår dej pappa. Tydligen har mike märkt att jag i frågasätter allt de gör här nere och att sen jag gärna kommer med egna förslag. Jag fick också reda på att det stör Monty eftersom varje gång han vill göra något annlunda så i frågasätter jag det. vilket gör att han alltid måste förklara sig. Jag köper det oftast.  På det viset är jag visst lite jobbig.....


23 April

Här kommer spännade nyheter i från mej. jag har hittat mobil täcking i mitt hus. om jag ställer min telefon på badrums speglen så har jag täckning...känns bra. så bara idag har jag fått 4 sms och klockan är bara 10 am. 1 från min vän Gideon och ett från eva och 2 från min agent claire. Enligt min agent så ska jag nog överväga att ta detta jobb eftersom som att det är svårt att hittat jobb som klarar min krav.


Vissa saker är ju positivt med vad jag vet än. Att bo ihop med någon ger alltid en sällskap och ger mej möjlighet att granska någon annan än mej själv. Jag har inte direkt svårt för att vara soical och jag har inte svårt att komma överrens med folk heller. Eftersom han irländare vet man ju vissa saker. Han gillar att supa och han förstår fotboll. Sen att de har en fasttelefon linje in till huset så ökar det ju chansen för få bredband. Sen att de har röda kor vilket gör att jag kan prata avel med chefen på ett naturligt sätt, vilket är trevligt. och att jobba 11/3 är ju helt okej. sen att de har 50 karusell för 570 kor vilket gör att vi mjölkar ca 200 kor i timmen. vilket öppnar för en start runt kl 5-6 på morgon. Om jag trivs med denna irländare så kanske jag fira st' patrick day med honom nästa år. vem vet han kanske är en kanon kille.


Så nu hoppas vi på att de har cupremoves dvs avtagare, och att han vill betala 3500 $.


27 April

Nu sitter jag här igen framför datorn och skriver, samtidigt som köttfärssåsen puttrar i stekpannan och Carlsberg fuktar min hals. Många saker har egentligen hänt som jag borde skriva om men jag har inte orkat har varit upptagen med annat. Här kommer några saker. Efter att ha ringt och sagt grattis till mathilda så blev jag bjuden på middag hos Mike. Vi åt lammkotletter och potatismos och mycket grönsaker. En massa majs, ärtor och blomkål. Eftersom jag är väluppfostrad så åt även jag grönskarerna. Den kvällen insåg jag att lamm inte är så gott. lite för mycket ben och för lite kött. Mike avslutade med att prata lite jordbrukpolitik, nz har skrivit ett frihandelavtal med Kina som börjar gälla 2011. detta borde innebära att  nz kommer att pumpa in mjölkprodukter in i Kina. Den marknaden där Arla nu är bland de ledande företagen. Avtalet är kanon för nyzlänska bönderna, men om de är en nackdel eller fördel för svenska bönder återstår att se.


Sen har jag fått höra att jag så VACKER att man blir nervös i mitt sällskap, jag tackar för den komplimangen.


Sen igår körde jag ner till invercagill för ännu en bio, och resturangmat och en öl. Maten jag åt är så god att man borde kidnappa kocken. Pasta med kycklingfiléer och bacon. Sen blev det någon timme framför datorn, dels för att läsa lite om blåvitts hemska förlust mot ljungskile sen råkare jag titta lite vad det krävs för få workpermit i canada. var ganska svårt att förstå, så jag la ner det. Bion jag såg var Never Back Done, en film som handlar om kampsporter kan få arga ungdomar till välja sina fajter. Ganska bra film, för vi alla har någon fight dom vi ta, sen om det är att slå någon på käften eller att säga förlåt är en annan sak. den enda kända skådespelare är djimon Housose (tror att det stavas så) det är han som spelar neger i gladitor med Rusell Crowe.


Sen idag tröttnade Rickard på att Tony och Annan använder backgaten för mycket så han stängde av den. Helt plötligt fick de problem med att få fram korna. De blev ganska sur på rickard för detta. jag gick runt och smålog för mej själv.


Imorgon ska jag besiktiga min bil kl 9am, jag tror den går igen. Om den gör det så blir det en roadtrip över södra ön av nz på torsdag. Jag tänkte att jag skulle köra upp till den ev nya farmen för att träffa folket och sen samtidigt se mej omkring, för att sen på lördag köra hem igen. Min roadtrip blir nog på ca 120-140 mil.

Sen har jag bokat av min service på bilen, eftersom Rikard kan göra det istället, och det enda jag behöver betala är grejerna och en låda öl. Om han gör det så kanske jag kan lära mej något.


De senaste 2 veckorna har jag inte saknat Sverige så mycket, jag börjar kanske att vänja mej vid nz.

En annan sak jag har märkt med mej själv är att sen jag sparade en massa pengar för att åka hit, detta har gjort att jag nu hela tiden tänker mej för innan jag handlar. Jag har blivitt mer ekonomisk helt enkelt och kanske lite snål, med undantag från att köpa filmer då.


Jag har fortfarande inte fått svar på den ev nya farmen vill betala mej eller när de vill att jag ska starta.


3 Maj
Nu sitter jag har efter yttreligare 3 dagar i queenstown. Man lar sig nya saker hela tiden, kanslan av att traffa nya manniskor. efter nagra trevliga kvallar ar jag pa hem. Mitt jobb i ashburton forsvann, om 3 veckor kan jag bli arbetslos forsta gangen. Det kommer att vara svart att lamna den staden. vad ska man saga...

Min langtan har slappt..... efter 5 manader sa den slappt. jag har vant mig vid att vara sjalv, jag har vant mej vid att inte se er eller att prata med er. nagra sms har och dar sa ar jag nojd. Ganska lustigt egentligen, men det ar val darfor som man har sa svart for att komma hem. for att man ar inte van,

I torsdags kvall  hade jag en underbar kvall ihop med bartendern Ryan, vi pratade om livet, karlek, barn och tv program. Han ar en amerikan fran orlando florida, han ar kanon rolig. efter manga timmar framfor bardisken, blev vi for fulla. men vi lagom berusade i flera timmar dar vi kunde dela med oss av vara liv. prata om djupa saker med en kille som man knappt kanner samtidigt som man ar halv full. ar en riktigt harlig kansla.

Det roligaste Ryan gjorde den kvallen var att, nar han kom hem skickade han ett karlek sms till sitt ex, borjade laga mat for att sen somna pa sitt eget koksbord.

det ar sana har motet som ger varlden hopp !

RSS 2.0