Nytt jobb på g, nya funderingar

12 April

Så var man tillbaka i vardagen igen. Idag har jag en sen start. Jag hade 3 trevliga dagar i QT, Jag fick se 2 champions leugue matcher. Jag hade en lyckad utekväll den sista dagen förstås, för larry och hans bror daniel kom till stan efter en vecka i fiji ön. De hade haft de underbar, fina barer, vita stränder, mycket topless brudar så de var nöjda. Vi satte på Pog MaHones vid 7 tiden åt och pratade skit. Sen flyttade vi till baren och då gav bartendern hugh oss en lek. Han sa det finns 5 fotbollslag i england som slutar och börjar med samma bokstav, vilka ? Funderar på den henke

Det tog oss någon timme ungefär. Sen började jag ändra på mitt drickade, mer åt shots hållet. Efter några fler drinkar fick jag reda att daniel var den äldre brodern av 3 bröder och larry var minst. Daniel har en son som är 10 år gammal. Nyfiken som jag är så ställde en massa frågor både lämpliga och olämpliga förstås. Det visade sig att hans flickvän blev gravid när han 19 och hon var 17. sen sa han något är väldigt typiskt för dessa bröderna. Han sa hon ville behålla det, så vad kunde jag säga ? och tittade frågande på mej , ingetting sa jag

Nu spelar det ingen roll längre för att oavsett vad som häigt dålig nder här eller resten av mina 6 veckor semester, så när jag kommer hem och tittar på en av hans fotbolls matcher, så är jag så lycklig jag kan bli.

Ja, dem är så naturliga att umgås med. 2 väldigt sköna människor.

Pog MaHonens stängde vid kl 1 ungefär och vi varandra vidare och vi fick sällskap av bartenderna Ryan och Lauren och vi gick till taerus tor jag baren heter. Vi blev sittande där i ett par timmar, innan Ryan och Lauren beslöt sig för att gå hem strax innan kl 3 daniel och larry gjorde dem sällskap hem. Jag funderade på gå hem men sen träffade ett gäng tjejer från Tjeckien och jag var fast. Det gick hem runt 5 tiden och jag gick vidare mest för att se om baren barup var öppen fortfarande och det var den så klart. då träffade jag en tjej från Brasilen, vi satt och pratade någon halvtimme innan jag frågade var kl va hon sa strax efter halv 6.

Jag sa adjö för nu skulle blåvitt snart börja spela, så jag gick med raska steg mot backpackers och sjungade Vi är blåvitt, blå vita från Göteborg, vi är bästa laget från kusten vackra stad, vi är änglarna från göteborg och vi ska sjunga för vårat lag

Jag fick ett riktigt bra svar på varför jag saknar så många saker jag citerar en walsare: Sweden is a good country, england is shit

Kan det vara så att jag har bytt ner mej. Kan det vara så att sverige är ett av Världens bästa land att bo i ?

14 April

Nu ligger man här halvdöende, jag har en förkylding den började i lördags kväll med lite ont i halsen. Jag funderade inte så mycket på det. Söndags morgon hade näsan börjat rinna och jag kände att feber började komma. men jag hade 1 herden in så ringa och väcka någon annan kl 3 var inte riktigt aktuellt, sen på eftermiddagen var både annan och monty lediga så jag jobbade då också. Då var jag riktigt dålig, blev lite bättre under slutet av mjölkningen. Idag är jag bättre men är sjukskriven, mest för att vila min kropp lite. Man ska nog inte jobba för många dagar med feber.

Jag har funderat på vissa saker om mig själv.

Varför är det att jag inte är äns sugen på röka lite weed, när resten av den unga världen ser det som en självklart ?

Fast det är klart om jag visste, så skulle jag kunna tjäna mycket pengar på det. för vilken föräldrer skulle inte vilja ha reda på den hemligten.

Hur kan det vara att man vill ha 2 saker samtidigt, Jag menar att jag vill kunna ta en öl varje kväll, men jag vill en kropp som en elitidrottare.

Jag upptäckte nu senast när jag var i qt att jag har nog la på mej några extra kilo, eller rättare sagt att jag har nog byt ut några av mina kilo har gått från muskler till fett. Första gång på länge som jag har funderat på hur jag ser ut. Så nu funderar jag på att börja träna lite igen, för att jag menar jag kan leva en ett cykelhjul på magen men att ha 2 svider. Nu kan det tyckas att jag gråter för ingetting, men till mitt försvar kan jag väl säga jag har mina egna krav min kropp, så kan ni ha era.

En annan spännade sak hände idag fick ett sms från Clarie från agentur. Hon har kanske hittat ett jobb åt mej. Har vi tur så kommer jag i närheten av christchurch, får bra betalt och sen efter några veckor träffa en lovande advokat eller en läkare(med en riktigt fin häck). Så jag kan slippa att springa bort mina extra kilo utan att jag kan leka bort dem i sängkammaren istället. De hade varit intressant att se hur mycket man saknar Sverige om är kär ?.

En annan sak som har kommit på att jag kommmer att missa är att den dagen efter Johan och Nilla har blivit föräldrar, så borde jag och johan sitta på hans ballkong med en 6 cl 12 årig jameson on the rocks och citronskiva i ena handen och en cigarr i den andra. Vi får göra det vid en annan höjdpunkt.

Jag kan erkänna att jag har varit sugen på whiskey hela dagen. nu ska jag försöka äta lite sen kanske sova lite.

15 April

Idag mår jag bra tror jag. Ingen feber i alla fall, Har pratat med Clarie från agenturen mitt blivande jobb var utanför stan Ashburton (1 h sydöst om christhurch)Här kommer nu lite fakta om farmen

600 kor

Mer ansvarfull position

Inte så bra mobiltäckning

Det går att ha modem, de visste ej om bredband.

Lönen ej bestämd än

Jag har varken sakt ja eller nej. Väntar på mer infomation och löne frågan är väldigt viktig eftersom att jag efter drygt 5 månader här nästan har lyckats med att spendera ca 50000 kr. Så därför behöver jag ett jobb som betalar bra, så jag kan fortsätta att betala min skuld hemma. Kanske köpa lite nya kläder.

Jag drömde en annan lite lustig sak inatt. Jag träffade en tjej från Frankrike på min nya farm, eftersom hon bara kunde franska och min franska inte är den bästa, så hade vi komnikationproblem, dvs jag fick öva franska med vg över internet för att komma vidare med denna fanstiska kvinna btw hon hade en kropp som Isabella scoropco hade i goldeneye. hela drömmen var lite som i filmen Love actulley med colin flirt och den portugiska städerskan.

Så här drömmar från alltid mej att undra; låt säga att hon ska bara vara kvar i nz några månader, sen ska hon flytta hem till säg Caen för att studera färdigt eller något ?

Följer jag med då ? för att vara helt ärligt så tror att jag hade det för att jag brukar vara lite va en toffel, menar hur illa kan det vara med ett år i fransk stad om man får krypa ner jämte en vacker flicka varje kväll ?

då kommer ju nästa fråga kan jag vara utan jobb och bara nöja mej med att vara hemma pappa eller räcker det med vilket skitjobb som helst för att hålla mej över ytan. är jag en sån romatiker eller så säker på mig själv att jag klara det. Hade varit kul att se hur mycket jag kan ta för kärleken eller hur stark min tro är på kärleken..

Vem i släkten skulle inte vilja gå ett bröllop på den franska landsbygen ? ser bilder från film med Rusell Crowe kommer inte på vad en heter nu

En del kanske undrar hur det kommer sig att jag är lite av en romatiker, jag skyller lite på alla romatiska filmer och sen all personlig utveckling och lite på mamma och pappa.

Helt off allting annat jag kom på härom dagen att jag ska döpa min blivande son till Reacher Emilsson

vad tycks ? jag tycker att låter coolt !

Ibland vill man bara komma hem, dra på ett mysbyxor och öppna en öl, få lagad mat. själv får jag nöja mej med att laga maten själv, dra på ett rena jeans och att titta scurbs och dricka jucie. Men jag ska inte klaga för att kan sitta här i lugn o ro i min egen lägenhet i helt annat land och dra ner mina byxor över halva röven ta på mej johans gamla sverigetröja som jag lånade någon gång för ett år sen(btw du får aldrig tillbaka den) och dra på anette galma keps. Att göra detta får mig att känna lite mer hemma här i nz.

15 April

Idag är en dag som alla för mej, men ändå inte för det är ju trots allt 2 dagar till Göteborgsderbyt och denna gång ska vi klä av gais. Det är 5 dagar till henke födelsedag, fan du börjar bli gammal lillebror, snart dags för att börja måla upp lite drömmar (glöm inte de små drömmar), för annans är du snart 30 år och gift. Sen är det 6 dagar kvar att blåvitt möter Aik och då kan vi förhoppningvis slå dem. Sen är 10 dagar kvar till att Mathilda fyller 11 år. Mathilda, du blir bara äldre men aldrig gammal, för du kommer alltid vara min lilla söta lillasyster oavsett hur gammal du blir. Min present kommer nog att vara lite försenad. För jag har inte skickad den än.

Jag hoppas att våren nalkas och solen skinner på er där hemma. här är vädret i status qou dvs det pendlar mellan 15-20 grader varje dag ungefär, det regnar ungefär 2 ggr i veckan.

Nu den 19,20 ska jag åka till qt som vanligt. köpa present till mathilda, säg hej då till lauren. hon ska åka hem till england den 26 april. sen ska Josh o jag riva stan den 19. Då har han förhoppningvis kastat ut sin hemska flickvän. så jag kan sova på hans soffa.

Sen har jsg 3 dagar ledigthet 1,2,3 maj då tänkte jag köra upp till Milford Sound och titta lite. Milfords sound är något som man inte får missa om man besöker NZ. Då ska jag ta med mej kameran och många bilder för er där hemma. Enkelt beskrivt ser det ut lite sen en djungel med växter och vattenfall, tror jag. Kanske jag även kör ner till invercagill och köper mej ett våffeljärn.

Sen har jag 14,15 maj ledigt, då åker jag nog till qt för en sista gång. tar farväl av stan som har mest rört min lever.. :) efter den gång kommer ett sammanfattade av stan queenstown i min blogg. Sen blir det hej då till josh och de andra i stan.

Sen den 25 maj packar jag mina väskor och reser österut mot Dunedin för ett par dagar, innan vi styr norrut mot Christchurch. Och vid denna tid har jag varit borta i halvår... kan ni fatta det hela 6 månader. Jag går in på mitt andra kapitel här. Vem vet vad som kan hända då ?

Johan sa en grej sist vi pratade. han sa : att jag hade åkt hit för att se om jag klarade mig själv. helt sant tror jag men jag har aldrig tänkt på det viset. Jag kan erkänna att den sista månaden har varit jobbig. Mest för att alltihop har varit i ett döläge. men nu när jag har ett nytt jobb på gång så ser man ljust i tunnel. Som vanligt har jag fullt av nya drömmar. Nya saker jag vill testa, kanske det blir ett bungy jump om jag klarar av att sammla mod till det. Kanske jag bokar in en snowboardweekend. Min nya farm kommer nog ge möjligtheten att visa att hur man bra jag egentligen är på mitt jobb. Oj, jag skulle kunna bli riktigt het på marknaden med bra betalt jobb och nyblivit självförtroende.

En annan sak har slagit mej. om man jag träffar någon som inte förstår svenska, när jag blir arg och frusterad och tänker alla de saker som man inte säger till en flickvän. dels för att man inte vågar och sen för att man vill inte diska resten av månaden. då kan jag säga dessa saker på svenska utan att hon förstår, frågan är då kommer det bli lättare för mej att glömma dessa saker då ? Eller kommer hon märka på tonfallet vad jag menar ? skulle kunna bli intressant, om de händer kanske jag skulle skriva en rapport om mänskligt beetende ?

Som ni märker har jag en massa fundering i mitt vackra huvud......

17 April

Har ni tänkte på att om man bor i liten stad så klagar oftast ungdomar över att stan är för liten eller hur men när man lever i storstad så rör folk sig i små områden. dvs att bor egentligen i en liten stad i storstan. Man skapar sina mönster och de föjler man. Så en stad är egentligen bara spännade när man flyttar dit för efter ett halvår så har man hittat sin favoritaffär, pub eller något annant och där håller man sig. detta kanske beror på att vi är vane djur. Frågan är hur mycket missar vi egentligen ? Så egentligen borde det inte vara så svårt att bryta sin vardag. För att om man tänker efter vad vet jag tex om Hässleholm, jag menar de ända gångerna jag har varit där är när man har åkt tåg eller spelat hockey. Det är likadant med tex kalmar inte åker till kalmar för att undersöka nattlivet, man kanske borde. Nej man åker till halmstad på midsommar och någon extra semester vecka. Nu till mitt problem....

I med jag har minskat världen så att åka till tex kalmar över helgen känns inte så spännade precis men att sätta på ett flyg till amsterdam över helgen lockar mer eller varför sätta sig ien bil åka 100 mil till jämtland när man kan hoppa på ett plan till Barcelona på förmiddagen och hinna bli full innan solen går ner i spanien.

Världen är liten så är det och Europa är jättelitet. Varför inte ta en lång helg Paris vid pingst tex ?

Jag tror att jag ska bli bättre på att utnyttja de långa helger vi har för vi ganska många varje år eller hur vi har ju påsk, pingst, midsommar, 1 maj, kristi himmelsedag och i år även 6 juni. Nu glömde jag särkert någon, men ni förstår vad jag menar. Nej vi är för lata för vi andvänder dessa lång helger slappna av eller gå på ikea för att köpa saker som vi redan har eller en ny tv för att impornera på grannen eller nått ? Vad skulle hända om vi istället för att "tävla" om teknikprylar skulle tävla om att se världen. Då menar jag inte 2 veckor i thailand. Visst är det skönt att vara iväg för några veckor om man behöver slappna. Nej, jag tror nästan att en weekend i Paris kan vara lika bra, eller en polenskryssing över helgen. Jag tycker att de borde ge mer semester på ett år. För tänk om man kunde utnyttja 4 långhelger varje år och ändå ha 6 semesterveckor kvar. På ett år skulle man kunna besöka Paris, Madrid, Rom och London. Sen ändå ha semester kvar för att åka till thailand och en skidvecka i Åre. Nu är det särkert några som tycker att det här låter väldigt dyrt, om för er som har barn skulle det bli dyrt, men här kommer de bästa, på långhelgerna är alla lediga dvs det är lättare att få barnvakt ! sen hur dyrt det blir ju på er själva jag tror att varje weekend skulle kanske gå 5000 kr per skalle eller nått dvs att de flesta jag känner skull kunna ha råd, men som allting annat handlar det om vilja. Så därför ställer jag fråga till er

Hur mycket lättare skulle det vara att stiga upp måndagsmorgon om har spenderade helgen i Lisabon ?

Vad säg om Paris midsommar 2009 vg ?

jag måste bara hinna med en snabbkurs i franska innan vi åker.

Henke, en kryssning till Newcastle inför istarten av permier league 2009 ? 24 timmar in en båt fylld av människor sominte kan dricka sprit, kan ju sluta hur som helst ?

Som ni märker är jag väldigt sugen på se Europa......

Over and out

With love


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0